Blagdanska čarolija u srcu Turopolja

Povodom svete Lucije u subotu u Velikoj Gorici Povorka svjetlosti

Zimska čarolija i blagdanski duh polako, ali sigurno, zauzeli su Veliku Goricu, a ovog vikenda pripremamo se i za proslavu Dana grada. Povorka svjetlosti u čast nebeske zaštitnice Turopolja, svete Lucije proći će gradom i uvesti nas u slavljeničko raspoloženje
DSC_9628

Blagdan svete Lucije, zaštitnice Grada Velike Gorice obilježavamo 13. prosinca kada Velika Gorica slavi svoj rođendan velikim koncertom Prljavog kazališta. Da bi slavljeničko raspoloženje bilo na vrhu Grad Velika Gorica i Turistička zajednica pripremili su vikend bogat brojnim događanjima.

-Pozivam sugrađane na paljenje druge svijeće na našem adventskom vijencu na Trgu Stjepana Radića, a potom i u Povorku svjetlosti kojom ćemo započeti proslavu Dana grada i naše nebeske zaštitnice- poručuje gradonačelnik Krešimir Ačkar najavivši i veliki koncert Prljavog kazališta na Trgu Stjepana Radića 13. prosinca od 20 sati.

Turistička zajednica organizirala je i niz drugih događanja tijekom vikenda na goričkom Adventu. Tako u petak otvaramo vikend s koncertom Kingsa u 20:00 sati.

Subota i nedjelja u jutro predviđene su za adventski sajam kod naših obrtnika i u uredu Bake Božićnjak, gdje možete od 10:00 do 13:00 sati pronaći i inovaciju koja će posebno oduševiti sve posjetitelje, i velike, i male, a to je Turopoljska germknedle, nevjerojatno dobar spoj turopoljske tradicije s blagdanskim okusima – vjerujte, isplati se doći i probati!

Mališani koji žele, također imaju priliku priključiti se radionicama koje priprema MALAC GENIJALAC od 11:00-12:30 sati u Uredu Bake Božićnjak.

U subotu od 17:00 sati pozornicu preuzimaju najmlađi – Dječji zbor Cvrkutavci koji su prije nekoliko tjedana osvojili veliko treće mjesto na 27. Hrvatskom dječjem festivalu u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski i djeca iz KUD-a Ščitarjevo koji će izvesti tradicionalne božićne pjesme,dok u večernjim satima slijedi koncert Pozitivo banda.

Nedjelja je također prepuna događanja. Jutarnji sati prilika su opet za posjet adventskom sajmu i klizanju. Osim toga, od 11 sati u Uredu Bake Božićnjak održava se “Škola za mađioničare”, u 17 sati slijedi zabavni program uz nastup Plesnog kluba Barbara, KUD-a Mičevec te KUD-a Slavuj. Za završetak vikenda slijedi koncert Filipa Rudana.

Događanja
Velika Gorica