Posjetili smo lovce u Lekeniku, nismo požalili

Zanimljivo je biti gost u Lekeniku

Kiša pada kao luda, a mi toliko ludi da idemo loviti po kiši. Ovako su, smijući se odlazili u lov po kiši lovci i njihovi gosti u Lekeniku. Članovi LU Šljuka Lekenik sa svojim gostima nisu htjeli odustati od lova ni po hladnoj kiši. Došli gosti s psima goničima specijalisti za lov na divlje svinje, pa zar da psi ostanu bez pogona. Kiša je ipak stala kad su lovci već bili na štandu.

Koristeći kratku stanku novi predsjednik društva Ivica Kovačević nam kazuje kako su mladi lovci došli u novi Izvršni odbor pa zajedno sa starijima imaju mladost i iskustvo. Tako je u lovu, ali i na radnim akcijama. U društvo dolaze mladi članovi kojima stariji prenose bogato iskustvo. Napokon, poslije nekoliko godina čekanja društvo je dobilo građevinsku dozvolu za izgradnju nove lovačke kuće. U baraci u šumi Kalje je toplo i veselo, no na proljeće bi trebala započeti izgradnja nove lovačke kuće.

Čim je lovnik Franc Pirš puhnuo u svoj lovački rog to je bio znak da se lovci kao vojnici postroje. Počast divljači kao i uvijek je lovački. Baš taj lovački rog često odjekuje u lovištu ili na skupovima lovaca. Čuo ga je i starina Ivan Tuđman koji ima osam i pol desetljeća života i pola stoljeća lovačkog staža. O njemu smo pisali kada su mu lovci došli pomoći, jer je starina na štakama. Čuo starina lovački rog uzeo štake i u auto došao na okupljalište lovaca i prijatelja.

Dokaz je to da u Lekeniku ne zaboravljaju stare članove, ali ni stari članovi nezaboravljaju svoje društvo i višegodišnje prijatelje. Dugo u noć mladi su slušali priče starih lovaca koji su izabrali lovačke staze kojima svi ponosno hodaju. A lovački rog bude još odjekivao kroz lovište jer lovnik ima jaka pluća …

TEKST I FOTO: Boris ĆAVAR