Posjetili smo Baš Naš – festival vrhunske hrane i odlične glazbe
Grad Zagreb odnedavno je bogatiji za još jedan street festival, koji ima apsolutno sve: vrhunsku hranu, dobru glazbu, opuštenu vibru i kao poseban dodatak, nezaboravan pogled – vele, pravo mjesto za stvaranje uspomena.
Organizatori Adventa u Klovićevim dvorima upustili su se ove godine u novu avanturu i u sam centar Grada donijeli prvi gourmet & music festival zvučnog imena Baš Naš. Od prošloga četvrtka na platou Gradec isprepliće se priča, koja će kroz tri tjedna predstaviti samo ono najbolje od domaće gastro ponude uz sjajan glazbeni program.
Ondje pod šarenim kišobranima, pronađe se ponešto za svačije nepce: od praznih kalorija i slatkiša, preko vegetarijanskih zalogajčića i daška Mediterana pa sve do poštenih burgera za one koji su se zapravo došli najesti. I dok tako gledate svoja posla i mljackate neki od specijaliteta na jednom od tri rooftop bara ili možda na plaži (!), u pozadini DJ lagano mijenja ploče, a pogled vam puca na Zagrebačku katedralu i panoramu grada…savršen uvod u predstojeću ljetnu fjaku!
Zato smo se i mi odlučili posjetiti Baš Naš i uvjeriti se koliko istine ima u tim glasinama.
Odmah na ulazu susreli smo dobro poznatu ekipu iz Arborija, odnosno Domagoja, Stjepana, Josipa, Valentina i Vedrana, koji su postali legende zagrebačkog Adventa i rado viđeni sudionici beer festivala. Drugim riječima, provjereno!
Prvi vikend, kažu, prošao je fenomenalno. Nestabilno vrijeme i učestali pljuskovi nisu spriječili mase da pohrle na Gornji grad. Bio je čovjek na čovjeku, otkriva nam Stjepan jer valjda tako Neno Belan i Neki to vole vruće u kombinaciji s domaćom hranom i craft cugom utječu na ljude. S organizatorima surađuju već dvije godine, stoga nije bilo dvojbe hoće li se odazvati na Baš Naš!
– Festival je drugačiji od svih drugih. Ljudi se nekako drukčije osjećaju – nešto ih jednostavno privlači ovdje. Cijeli Zagreb ti je ovdje na dlanu, objasnio nam je Stjepan, inače glavni chef Arborija.
Zanimalo nas je što su finog ovoga puta pripremili za gladne oči i trbuhe, na što se odmah bacaju na pripremu, jer kakve koristi samo od priče. Dok okreće pljeskavice, Stjepan nam otkriva da najbolje idu burgeri od konjetine, koje ćemo i mi sada morati probati, a onda i burgeri od pačetine i piletina u marinadi od kikirikija. Morali smo napraviti nešto novo i istaknuti se od ostatka, veli Stjepan dok slaže svoje remek-djelo. Iako većina ljudi ide na sigurno, nađe se i onih, koji se upuštaju u isprobavanje.
A probali smo i mi…i malo je za reći, ali burger je bio perfektan, što misle i brojni domaći i strani posjetitelji, koje smo zatekli na njihovom štandu. Osim rapsodije okusa, koji su za neke od nas bili potpuno novi jer ne pronalazimo baš svaki dan na jelovniku konja, jedva smo se othrvali s porcijom. Od nas svakako preporuka i naravno, savjetujemo mnoštvo ubrusa jer nije pravi hamburger, ako nakon njega ostaneš čist.
I dok lagano varimo i upijamo pozitivne dojmove, uz blagi povjetarac i u hladovini, momci nam otkrivaju kako za 10-tak dana otvaraju svoj prvi restoran na Laništu, od kojeg, također namjeravaju napraviti brand – rooftop vjenčanja i takve stvari, a pravi spektakl pripremaju početkom rujna, ali nam nisu htjeli otkriti o čemu je riječ. Morat ćete se strpjeti i vidjeti sami, kroz smijeh nam poručuje Stjepan.
Ekipa u budućnosti namjerava pokrivati evente širom Hrvatske, ali do kraja godine ipak će se zadržati u Zagrebu i okolici. Poslije ovoga ide Pine Fest u Samoboru, zatim Dani piva u Karlovcu pa ponovno Advent – nakon kojeg slijedi osvajanje Lijepe Naše, od Dubrovnika do Vukovara.
Mi im svakako želimo puno sreće i uspjeha, kao i vama da posjetite festival i njihov štand svakog radnog dana od 16 do 24 i vikendima od 10 do 24. Ako ste više tip za afterwork i mirna druženja, onda predlažemo da ga obiđete tijekom tjedna jer se za ovaj vikend spremaju veliki koncerti Ede Maajke i Scifidelity Orchestra.
Dobar vam tek!