Pojačani Posavec u trenažnom procesu

U pripremnom periodu momčad će odigrati pet utakmica

Popuštanje epidemioloških mjera, kojima su nogometnim amaterima dozvoljene trenažne aktivnosti s velikim oduševljenjem dočekali su i u Posavcu. Novoimenovani trener, Alen Breščaković, prozivku i prvi trening imao je 1. veljače, a odazivom na dva dosadašnja treninga i više je nego zadovoljan.

-Na prvom treningu su bila 23 igrača, dok je jučer treniralo njih 19. Svi su se zaželjeli treninga i nogometa tako da je i odaziv jako velik- na prvu će trener Alen Breščaković.

Jesenas je klub iz Orla zauzeo 13. mjesto s 11 osvojenih bodova, zbog čega se zimus odlučilo osnažiti momčad s pet provjerenih igrača. U proljetnom dijelu dres Posavca tako će nositi vratar Lucijano Andrijanić, Ivan Jambrešić, Ivan Lucin, Jozo Rašić i Juro Mršić, dok je klub napustio tek Igor Mostarlić.

-Ovih pet igrača je sigurno, a u pregovorima smo s još nekoliko imena. Tražili smo odgovorne dečke koji će trenirati i izvršavati svoje obaveze, a ovi dečki to definitivno jesu- kaže nam Breščaković, koji vjeruje kako će se momčad uspjeti podići za dva do tri mjesta.

-Cilj nam je podići se za dva do tri mjesta i da se igrački i kvalitetom dižemo iz utakmice u utakmicu. Vjerujem da ćemo to uspjeti, a onda ćemo za dalje vidjeti. Vjerujem kako već od sljedeće sezone možemo mirno ploviti ligom- o ambicijama će Breščaković.

U pripremnom periodu momčad će odigrati pet utakmica. Prva je na rasporedu u nedjelju protiv Dinamo Hidrela, nakon čega slijede utakmice protiv Kloštra, Croatie (NK), Bune u Kupu Nogometnog saveza Velike Gorice te Turopolja u generalki.