Početak radova na nadvožnjaku u Rugvici očekuje se tijekom ožujka

Izvodit će se radovi cjelokupne sanacije objekta, podgleda, stupišta, upornjaka, betonske ploče, pješačkih staza i kolnika objekta

Nadvožnjak u Rugvici, koji od kružnog toka vodi prema središtu mjesta, od 6. siječnja zbog sigurnosti ljudi zatvoren je za sav promet, jer je tijekom potresa 29. prosinca pretrpio značajna oštećenja.

Kako navode iz Hrvatskih autocesta, nadvožnjak je u tako lošem stanju te nije moguće odvojeno procijeniti dodatna oštećenja koja bi upućivala na posljedice potresa. Zbog ovakvog stanja nadvožnjak je od strane vlasnika Županijske uprave za ceste zatvoren za sav promet te se kreće u njegovu rekonstrukciju.

Hrvatske autoceste bit će investitor rekonstrukcije nadvožnjaka. Izrađena je projektna dokumentacija te je provedeno javno nadmetanje za izvođenje radova sanacije. U tijeku je valorizacija pristiglih ponuda i odabir izvođača radova, a procijenjena vrijednost radova je 6.750.000 kuna.

Izvodit će se radovi cjelokupne sanacije objekta, podgleda, stupišta, upornjaka, betonske ploče, pješačkih staza i kolnika objekta. Također, izvest će se i radovi na zamjeni opreme mosta, prijelaznih naprava, ležajeva, pješačkih i zaštitnih ograda…

Početak radova očekuje se početkom ožujka, a planirano trajanje radova je 200 radnih dana.