Razbojnik priveden pravdi

Pljačkao trgovine i pekare, u bijegu se potukao sa zaštitarem

Materijalna šteta cijeni se na 3.000 eura
naslovna PU zagrebačka

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad 45-godišnjakom iz Srbije koji se tereti za razbojništvo te razbojničku krađu u društvu dvije ženske osobe (36, 45).

Spomenuti je na području Dubrave, od 16. do 26. veljače, došao u tri različite trgovine i jednu pekaru, najčešće pred kraj radnog vremena ili kada objekt bude prazan, zaprijetio zaposlenicama airsoft pištoljem i ukrao novac. Također, u društvu dvije žene, u večernjim satima 21. veljače, došao je u trgovinu na području Dubrave gdje je s polica uzeo razne artikle. U krađi ga je pokušao spriječiti zaštitar kojega je ovaj fizički napao, udario šakom u glavu nakon čega je pobjegao s ukradenom robom.

Ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 3.000 eura, a po dovršetku istraživanja, 45-godišnjak je, uz posebno izvješće, predan pritvorskom nadzorniku. Posebno izvješće podnijeto je i protiv 36-godišnjakinje i 45-godišnjakinje zbog sudjelovanja u razbojničkoj krađi. Također, pretragom doma i drugih prostorija kojima se koriste osumnjičeni, policija je pronašla odjeću, obuću i airsoft pištolj.

Crna kronika
Grad Zagreb