Plenković primio Ilića i Cruckshanka koji su preveslali Atlantik: Pokazali ste čeličnu volju, odvažnost i domoljublje

Ilić i Cruickshank na put preko Atlantika su krenuli 15. siječnja ove godine, na dan kada je 1992. međunarodna zajednica priznala Republiku Hrvatsku
Velika Gorica: Doček hrvatskih branitelja Martina Cruickshanka i Wernera Ilića koji su preveslali Atlanski ocean Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u petak je primio hrvatske branitelje i umirovljene časnike Wernera Ilića i Martina Cruickshanka koji su uspješno preveslali Atlantik te im čestitao jer su “ostvarili zadani cilj i pokazali čeličnu volju, odvažnost i domoljublje”.

-Zadovoljstvo mi je primiti hrvatske branitelje Wernera Ilića i Martina Cruickshanka, koji su stigli u Hrvatsku nakon što su u 83 dana uspješno preveslali Atlantik. Ostvarili su zadani cilj i pokazali čeličnu volju, odvažnost i domoljublje. Čestitke od srca!-napisao je premijer Plenković na Twitteru.

Ilić i Cruickshank na put preko Atlantika su krenuli 15. siječnja ove godine, na dan kada je 1992. međunarodna zajednica priznala Republiku Hrvatsku. Na Barbados su nakon 83 dana plovidbe, stigli 22. travnja, na Dan planeta Zemlje, podsjetivši tako svjetsku javnost na važnost očuvanja i zaštite oceana i mora. Pokrovitelj projekta “Veslom preko Atlantskog oceana” je Ministarstvo hrvatskih branitelja. Dvojica dragovoljaca Domovinskoga rata svoj su uspješni povijesni pothvat prelaska Atlantika posvetili svim braniteljima.

Događanja
Grad
Hrvatska
Velika Gorica
Zagrebačka županija