Plenković čestitao Iliću i Cruickshanku koji su preveslali Atlantik

Pokazali ste iznimnu hrabrost, snagu i domoljublje te pridonijeli promociji. Ponosni smo na vas!, istaknuo je Plenković u čestitci

Premijer Andrej Plenković čestitao je Werneru Iliću i Martinu Cruickshanku, braniteljima i umirovljenim časnicima HV-a, koji su u čamcu preveslali Atlantik u 83 dana.

-Čestitke od srca hrvatskim braniteljima Werneru Iliću i Martinu Cruickshanku, koji su u povodu 30. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske uspješno preveslali Atlantik u 83 dana!- napisao je premijer na Twitteru.

-Pokazali ste iznimnu hrabrost, snagu i domoljublje te pridonijeli promociji. Ponosni smo na vas!- istaknuo je Plenković u čestitci.

Dvojica hrvatskih branitelja Martin Cruickshank i Werner Ilić uspjeli su u povijesnom pothvatu prelaska Atlantskog oceana u čamcu na vesla. Oni su u 83 dana provedena na oceanu, preveslali Atlantik od Kanarskih otoka do Bridgetowna na Barbadosu. Projektom „Veslom preko Atlantskog oceana“, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Werner i Cruickshank su Hrvatsku uvrstili u ligu zemalja prekooceanskih veslača, u kojoj je uz Hrvatsku, još samo 31 zemlja.