Piroman u Zagrebu zapalio kombi, u Velikoj Gorici kontejnere i kante za smeće

Policija završila s očevidom
požar Goran Stanzl/PIXSELL

Nepoznata osoba podmetnula je tijekom vikenda požar u kombiju na Trešnjevci, koji je u potpunosti izgorio, a da je riječ o namjernom izazivanju požara zagrebačka policija sumnja i za slučaj iz Velike Gorice, gdje su izgorjela dva kontejnera i dvije kante za smeće.

Iz Policijske uprave zagrebačke objavili su kako su očevidom utvrdili da je nepoznati počinitelj u noći na nedjelju na parkiralištu u Listopadskoj ulici nasilno otvorio vrata tovarnog prostora kombiniranog Citroena Jumpera bez registracijskih pločica. Potom je u unutrašnjosti vozila izazvao požar, najvjerojatnije uporabom otvorenog plamena.

Uslijed požara kombi je u potpunosti izgorio, a oštećena su dva automobila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini, među njima i Renault Clio koji također nije imao registracijske oznake.

Obavljenim očevidom utvrđeno je kako je i požar na području Velike Gorice, gdje su u subotu izgorjela dva kontejnera i dvije kante za smeće, najvjerojatnije također izbio uslijed djelovanja otvorenog plamena. Uslijed djelovanja topline nastale su termičke destrukcije na njihovom plastičnom krovištu.

Crna kronika
Grad
Grad Zagreb
Hrvatska
Velika Gorica
Zagrebačka županija