Upravo javlja policija

Pijani župan zabio se u kolonu vozila. U lančanom sudaru ozlijeđeno pet osoba, među njima i djeca

Dekaniću je privremeno oduzeta vozačka dozvola i osobni automobil kojim je upravljao
Tromilja: Mercedesom uslijed izlijetanja udario u rasvjetni stup, voza? preba?en u bolnicu Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nastavno na vijest o prometnoj nesreći na vinkovačkoj obilaznici u kojoj je ozlijeđeno nekoliko osoba, policija je očevidom utvrdila kako je sudar izazvao župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić (53).

Dekanić, navode u izvješću, vozio je državnom cestom D-46 u smjeru Jarmine pod utjecajem od 0,84 promila alkohola u krvi. Dolaskom do dionice gdje su u tijeku radovi, nije prilagodio brzinu kretanja te je udario u automobil kojim je ispred njega upravljao 29-godišnjak pod utjecajem od 2,12 promila alkohola u krvi i nije koristio sigurnosni pojas. Automobil 29-godišnjaka odbačen je na vozilo koje je u koloni zaustavio 30-godišnjak, nastavilo se kretati te se zabilo u automobil kojeg je 58-godišnjak zaustavio ispred semafora.

U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 29-godišnjak, 30-godišnjak i troje putnika u njegovom automobilu (31-godišnjakinja i dvoje djece), a liječnička pomoć pružena im je u vinkovačkoj bolnici. Uz to, Dekaniću i 29-godišnjaku uzeti su uzorci krvi i urina te su zadržani u službenim prostorijama do otrježnjenja. Također su im privremeno oduzete vozačke dozvole i osobni automobili kojima su upravljali, a slijede im odgovarajuće prijave uz izricanje zaštitnih mjera zabrane upravljanja.

Crna kronika
Hrvatska