Park Slobodana Langa zasjao u novom ruhu

Inicijativa za uređenje Parka stigla je od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar koja je predstavila ideju da se u Parku postavi bista Slobodanu Langu kao priznanje za njegov dugogodišnji rad u toj Ustanovi

Grad Zagreb

Na križanju Mirogojske i Rockfellerove ulice, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić s članovima obitelji Lang otvorio je novouređeni dio Parka Slobodana Langa, istaknutog zagrebačkog liječnika i humanista.

– Danas otvaramo ovaj prelijepi park posvećen velikom Slobodanu Langu, a uskoro ćemo ovdje postaviti i njegovu bistu. Bio je veliki humanitarac i intelektualac, ali prije svega veliki čovjek. Hvala mu na svemu što je učinio za Zagreb i za Hrvatsku!, poručio je gradonačelnik.

Radovi na uređenju obuhvatili su čišćenje plohe od zarasle vegetacije te starih i opasnih stabla, uređenje stuba, postavljanje nove rasvjete, ugradnju novih klupa, a posađena su i nova stabla.

Inicijativa za uređenje Parka stigla je od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar koja je predstavila ideju da se u Parku postavi bista Slobodanu Langu kao priznanje za njegov dugogodišnji rad u toj Ustanovi.