Na prijamu kod župana

Paraolimpijac Velimir Šandor viceprvak svijeta u bacanju diska: Ovo srebro mi je vrjednije od bilo kojeg zlata

Šandor je ostvario jedan od najvećih uspjeha karijere osvojivši srebrnu medalju u bacanju diska u kategoriji F52 na Svjetskom prvenstvu u paraatletici
447744686_482801700762017_5275602763819469592_n

Hrvatski paraolimpijac Velimir Šandor, član Atletskog kluba osoba s invaliditetom Uspon iz Velike Gorice, ostvario je jedan od najvećih uspjeha u svojoj karijeri osvojivši srebrnu medalju u bacanju diska u kategoriji F52 na Svjetskom prvenstvu u paraatletici koje se održalo u japanskom Kobeu. Tim povodom u Zagrebačkoj županiji održan je prijam za Šandora, a župan Stjepan Kožić uručio mu je i prigodnu nagradu u vrijednosti 1300 eura.

– Osvajanjem srebrne medalje na svjetskom prvenstvu otvorio si ponovno put na Paraolimpijske igre, a to je san svakog sportaša. Nakon već osvojene olimpijske bronce i srebra, što drugo da ti poželimo nego da svoj sportski put na igrama u Parizu okruniš zlatom, rekao je župan Stjepan Kožić te dodao kako je Zagrebačka županija čvrst oslonac sportašima.

– Samo kroz sportsku zajednicu ove smo godine osigurali više od milijun i 200 tisuća eura, a tu su naravno i ulaganja u sportsku infrastrukturu, posebice dvorane, zaključio je Kožić.

Inače, Šandoru je ovo treća medalja na svjetskim prvenstvima nakon što je osvojio bronce 2015. u Dohi i 2017. u Londonu. Medaljom iz Kobea osigurao je nastup na Paraolimpijskim igrama koje se održavaju ovoga ljeta u Parizu, a na kojima će braniti tokijsko srebro. Šandor ima i broncu s Paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru (2016.).

– Treniram i radim za odličje, a ovo srebrno mi je vrjednije od bilo kojeg zlata jer mi je omogućilo nastup u Parizu, istaknuo je Šandor osvrnuvši se na teške vremenske uvjete za vrijeme natjecanja u Kobeu.

Šandora je u Japanu pratio trener Ivan Čengić koji je zadovoljan ne samo ovim rezultatom nego i kontinuitetom vrhunskih rezultata.

Prijamu je nazočio i Darko Matić, predsjednik Parasportskog saveza Zagrebačke županije koji se zahvalio na kontinuiranoj podršci Zagrebačke županije sportašima s invaliditetom. Kazao je kako se očekuje da će četvero sportaša koji treniraju u klubovima u Zagrebačkoj županiji osigurati nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija