„Pao“ dvojac koji je provaljivao u prostorije nogometnih klubova

Policijski službenici policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje da je počinio 14 kaznenih djela teške krađe provaljivanjem, od kojih su tri u pokušaju te jedno kazneno djelo krađe u pokušaju. Policijski službenici za kaznena djela sumnjiče i 54-godišnjaka, kojim im je zasad nedostupan, a sumnja se da je ista kaznena djela počinio poticanjem.

Naime, sumnja se da je 45-godišnjak u rujnu ove godine počinio više provala u nogometne klubove na području Policijske uprave zagrebačke (u Donjem Stupniku, u mjestu Žabnica, Donjoj Bistri, Brdovcu, u mjestu Gaj, u mjestu Velika Ostrna, u mjestu Banovo te u Botincu) te u veterinarsku stanicu u Lonjici. Sumnja se da je pokušao provaliti u trgovinu u Rakovcu te u župni ured na Trgu sv. Klare u Zagrebu.

-Sumnja se da je teretnim automobilom, kojeg je prethodno iznajmio, dolazio u blizinu objekta u koji je provalio i potom otuđivao razne stvari kao što je metalni sef s novcem, monitor, pisač, tonere, zvučnik, kotao za paprikaš, plinsku bocu, kosilice, razni alat, sokove, televizor, sladolede, novac, nogometnu loptu te kuhalo- ističu iz Policijske uprave zagrebačke.

Što se tiče 54-godišnjaka, sumnja se da je sva ta kaznena djela počinio poticanjem tako da je 45-godišnjaka „angažirao“ da počini kazneno djelo, uputivši ga u rent-a-car u kojem će iznajmiti vozilo i pokazavši mu u koji objekt treba provaliti i koje predmete treba otuđiti. Isto tako, sumnja se da je 45-godišnjak nakon svake provale teretni automobil predao 54-godišnjaku, zajedno s otuđenim predmetima, a koje predmete je 54-godišnjak prodao, a novac podijelio s 45-godišnjakom.