Da bismo razumjeli kako se to događa, prvo je važno uzeti u obzir da su okus i miris dvije različite stvari. Okus i miris
Zbog mirisa koji se oslobađa tijekom dinstanja, priprema jela koja sadrže luk nije uvijek omiljena. Tijekom dinstanja dominira miris luka,...
Mnogi se tijekom rezanja luka često suočavaju s neugodnim suzama koje ometaju proces pripreme jela. Ove suze rezultat su oslobađanja sulfoksida...
Luk je osnova svakog dobrog jela, ali mnogima je priprema ovog inače zdravog povrća prava muka. Luk je osnova svakog dobrog jela, ali mnogima...
Chuck Sillari, kuhar i osnivač firme Mortadella Head, rekao je da svoj luk drži u smočnici, ali da ga možete držati i na bilo
Luk je neizostavan dio naše kulinarske tradicije, a tako je i u većini europskih zemalja. Luk se jedan od ključnih sastojaka u salatama,...
Mesne okruglice, ćufte, polpete ili, jednostavni faširanici najčešće se pripremaju kao “zamjena mesu”, a da ne bi bili suhi...
Hamburger se u originalu, naravno, radi od mljevenog goveđeg mesa. No, ako imate kulturu jedenja ribe baš petkom, nema razloga da se ne oku...
Značaj kruha u europskoj prehrani je nemjerljiv, osobito među Hrvatima, kojima se omiljena poštapalica, kad je o značaju kruha riječ, ona...
Priprema palačinki, nabrzinu pečena tijesta koje može služiti za slatke ili slane namaze, ali i kao temelj za kompletno jelo vrlo je jednostavna...