luk

onions-1238332_1920
EVO ŠTO KAŽU ZNANSTVENICI

Mijenja li način na koji režemo hranu njen okus?

Da bismo razumjeli kako se to događa, prvo je važno uzeti u obzir da su okus i miris dvije različite stvari. Okus i miris

pexels-bluerhinomedia-2890387
Samo dodajte žlicu ovog sastojka

Kako pirjati luk širenja bez neugodnog mirisa?

Zbog mirisa koji se oslobađa tijekom dinstanja, priprema jela koja sadrže luk nije uvijek omiljena. Tijekom dinstanja dominira miris luka,...

onion-647525_1280
Nema više plakanja

Uz ove trikove izbjegnite suze dok režete luk

Mnogi se tijekom rezanja luka često suočavaju s neugodnim suzama koje ometaju proces pripreme jela. Ove suze rezultat su oslobađanja sulfoksida...

luk
Savjeti koji mijenjaju život

Uz ovaj trik više nećete plakati dok režete luk

Luk je osnova svakog dobrog jela, ali mnogima je priprema ovog inače zdravog povrća prava muka. Luk je osnova svakog dobrog jela, ali mnogima...

kelly-common-c37xRRjUxmI-unsplash
NEMA NI PLIJESNI

Luk će ostati svjež mjesec dana duže ako ga ovako čuvate

Chuck Sillari, kuhar i osnivač firme Mortadella Head, rekao je da svoj luk drži u smočnici, ali da ga možete držati i na bilo

kelly-common-c37xRRjUxmI-unsplash
LJEKOVITO

Mnogi ovo bacaju, a to je velika greška: Snižava visok šećer i jača imunitet

Luk je neizostavan dio naše kulinarske tradicije, a tako je i u većini europskih zemalja. Luk se jedan od ključnih sastojaka u salatama,...

Created with GIMP

GASTRO: Mesne okruglice na bijelo, fina kremasta tekstura inače “crvenog” jela!

Mesne okruglice, ćufte, polpete ili, jednostavni faširanici najčešće se pripremaju kao “zamjena mesu”, a da ne bi bili suhi...

2021-09-17-gastro-fish-burger

GASTRO: Kad je petak dan za ribu, počastite se fish burgerom!

Hamburger se u originalu, naravno, radi od mljevenog goveđeg mesa. No, ako imate kulturu jedenja ribe baš petkom, nema razloga da se ne oku...

2021-06-27-gastro-okruglice-kruh

GASTRO: Okruglice od kruha ili zašto volimo kruh uvijek i sa svim i svačim?!

Značaj kruha u europskoj prehrani je nemjerljiv, osobito među Hrvatima, kojima se omiljena poštapalica, kad je o značaju kruha riječ, ona...

2020-12-08-gastro-palačinke s povrćem

GASTRO: Palačinke s povrćem

Priprema palačinki, nabrzinu pečena tijesta koje može služiti za slatke ili slane namaze, ali i kao temelj za kompletno jelo vrlo je jednostavna...