Oslabljena Gorica do velikog boda u Metkoviću

Rukometaši Gorice napravili veliki korak prema Ligi za prvaka

Rukometaši Gorice vraćaju se neporaženi s gostovanja u Metkoviću, kod povratnika u premijerligaško društvo Metković-Mehanike. Trener Andrija Nikolić imao je slatkih briga oko sastavljanja sastava, jer uz ozlijeđenog Mateja Svržnjaka, te otišlog Dominika Gala, nije mogao računati niti na vratara Tomislava Sladoljeva kao i na Juru Čakarića. Bez obzira na to, ostatak ekipe pokazao je karakter i snagu te iščupao veliki bod kojim su napravili veliki korak prema Ligi za prvaka idućeg proljeća. Nakon šezdeset minuta semafor je u metkovskoj dvorani pokazivao 26:26, a takvim ishodom zadovoljniji su bili Goričani koji su ostali na drugom mjestu s 13 osvojenih bodova, četiri više od Metkovčana.

Bila je to uzbudljiva i krajnje neizvjesna utakmica u kojoj su domaći rukometaši prvu osjetniju prednost imali krajem prvog dijela kada su poveli s 12:9, da bi do kraja odmora Goričani zaostatak smanjili na samo gol minusa (14:13). Početkom nastavka Metkovčani imaju i +4 (18:14), no Tomljanović s dva i Dujić s jednim golom vraćaju Goricu na minimalan zaostatak, da bi Dujić na ulasku u 45. minutu donio i izjednačenje (19:19). Nedugo potom Rok Malin sa svojim golovima Gorici u dva navrata donosi minimalnu prednost, koju domaći rukometaši brzo poništavaju te se u posljednjih desetak minuta igra gol za gol, pri čemu su Goričani uvijek uspijevali anulirati domaću prednost.

Posebno dramatično bilo je na ulasku u posljednju minutu kada su Metkovci imali vodstvo 26:25 i posjed. Nije im pomogla niti minuta odmora, jer su se u napadu spetljali što je omogućilo Dujiću da svojim sedmim golom donese Goričanima izjednačenje, četrdesetak sekundi prije kraja. Iako su Metkovci imali posljednji napad na utakmici, put do mreže Mislava Turčića, koji je imao desetak obrana nisu pronašli.

Tin Tomljanović s osam i Jakov Dujić sa sedam golova bili su najbolji kod Gorice, dok su Josip Čutura i Josip Bezer zabili po pet za domaćina.

PAKET24 PREMIJER LIGA, 10. KOLO
RK METKOVIĆ-MEHANIKA – HRK GORICA 26:26 (14:13)
RK METKOVIĆ-MEHANIKA: Milas, Vučić, Cvitanović 2, Goluža, Čutura 5, Pavlak 3, Kozina, Mataga, Arapović 4, Komazin, Milas, Raguž 2, Bezer 5, Rodin 3, Sršen, Batinović 2. TRENER: Mario Raguž
HRK GORICA: Turčić, Ceković 6, Turkalj, Dujić 7, Jurić, Goričanec 2, Šalić, Solariček, Jozepović, Malin 3, Franković, Cikatić, Barišić, Tomljanović 8. TRENER: Andrija Nikolić