Oni su ambasadori prometne kulture

U Osnovnoj školi Gustava Krkleca u Travnome održano XXII. natjecanje prometnih jedinica
prometne-jedinice-7

U Osnovnoj školi Gustava Krkleca u Travnome održano XXII. natjecanje prometnih jedinica. Na mimohodu je sudjelovalo 35 ekipa iz 26 škola iz Zagreba i Zagrebačke županije te je uz glazbeno-plesni program što su ga izveli osnovnoškolci natjecanje otvorila zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

Cilj natjecanja je da omogući javno prikazivanje djelovanja osnovnoškolaca kako bi se po razini usvojena znanja i postupanja mogli uspoređivati s drugim vršnjacima te kako bi i druge osnovne škole potaknuli na osnivanje školskih prometnih jedinica i na širenje prometne kulture.

-Vi ste ambasadori prometne kulture- rekla je zamjenica naglašavajući kako su ovakva natjecanja važna jer na njima djeca i mladi usvajaju prva znanja o sigurnosti u prometu, ali i o sigurnome bicikliranju.

-Danas nije važno tko će pobijediti, važno je da prometnu kulturu i ideju sigurnosti u prometu promičete i nadalje- dodala je zamjenica Pavičić Vukičević zahvalivši Policijskoj upravi zagrebačkoj i HAK-u što svih ovih godina zajedno s Gradom u osnovnim školama podižu razinu svijesti o važnosti sigurnog prometovanja.

Natjecanje se sastoji iz dva dijela – pismenog na kojem se provjerava poznavanje prometnih propisa i prometnih znakova i praktičnog na biciklističkomu poligonu gdje se boduje je li se bicikliralo u skladu s prometnim propisima.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo