Održan prijem paraolimpijca Velimira Šandora. Kolarec: On je sportaš koji daje sve od sebe

Velimir je na nedavno održanom 7. Europskom paraatletskom prvenstvu u poljskom Bydgoszszu osvojio brončanu medalju u bacanju diska kategorije F52

U prostorijama Zagrebačke županije održan je prijem paraolimpijca Velimira Šandora, inače člana Atletskog kluba osoba s invaliditetom Uspon iz Velike Gorice. Podsjetimo, Velimir je na nedavno održanom 7. Europskom paraatletskom prvenstvu u poljskom Bydgoszszu osvojio brončanu medalju u bacanju diska kategorije F52, a za koju je bacio 19.78 metara.

– Zadovoljan sam trenutnom formom i kako se natjecanje odvijalo. Konkurencija je bila izuzetno jaka i za mene je to veliki uspjeh. Možda je moglo biti bolje, ali to smo ostavili u rezervi za Tokio, rekao je Šandor i nadodao:

– Vjerujem da to imam u rukama i što se tiče Europe, mislim da smo najjači u mojoj disciplini. Već sutra smo u Medulinu na pripremama, pripremam se i u Kutini, a imamo još jedno natjecanje u Češkoj i Zagreb Open prije Paraolimpijskih igara.

Za izniman uspjeh u Poljskoj čestitao mu je zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec te mu tom prilikom i uručio novčanu nagradu od 2.500 kuna. Kolarec je poručio i kako će se putem županijskog Saveza osigurati 10 tisuća kuna pomoći za nabavku novih invalidskih kolica za Velimira.

– Za Velimira mogu istaknuti kako na brojnim natjecanjima, kako na domaćem tako i međunarodnom planu, unazad nekoliko godina ostvaruje zaista sjajne rezultate. On je sportaš koji daje sve od sebe i siguran sam da će na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, također polučiti dobar rezultat, rekao je Kolarec nadodavši kako će u novom mandatu Zagrebačka županija težiti stvoriti još bolju sportsku infrastrukturu te izdvajati veća sredstva za sport.

Trener Ivan Čengić, također nije krio ponos postignutim rezultatima istaknuvši da je Velimir u Poljskoj bacio najbolju seriju života te da je ispunio sva njegova očekivanja.

– Sada nas očekuje radno ljeto. Nema stajanja, idemo samo prema naprijed. Ovaj rezultat pokazuje da možemo.

Predsjednik Sportskog saveza osoba s invaliditetom Zagrebačke županije Darko Matić podsjetio je da će Zagrebačka županija imati dva paraolimpijca u Tokiju – Velimira Šandora u bacanju diska i Pavu Jozića u stolnom tenisu.

– Širimo se i razvijamo, a već sada razmišljamo o Paraolimpijskim igrama u Parizu. Bez dobrog planiranja i ulaganja nema dobrih rezultata, a vjerujem da ćemo se ponovo okupiti kako bismo obilježili vrhunske rezultate u Tokiju.