Veliki interes

Održan Dan otvorenih vrata HVU “Dr. Franjo Tuđman”

Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” održan je u vojarni “Petar Zrinski” u Zagrebu i u vojarni “Admiral flote Sveto Letica – Barba” u Splitu, a predstavljeno je nekoliko vojnih studijskih programa.
HVU

Zainteresiranim posjetiteljima u Zagrebu i Splitu predstavljeni su sveučilišni preddiplomski i diplomski studijski programi Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojnog pomorstva te sveučilišni preddiplomski i diplomski studij Aeronautike – smjer Vojni pilot i smjer Vojna kontrola zračnog prometa.

Također, zainteresiranim kandidatima predstavljeni su kampovi i vojna obuka kadeta na Hrvatskom vojnom učilištu te život i rad kadeta, izvijestili su iz Ministarstva obrane.

Prezentaciju u Zagrebu održali su voditeljica referade pukovnica Jasna Hižar Škrlec i zamjenik zapovjednika Kadetske bojne Predrag Matanović satnik Leopold Gelemanović, a u vojarni u Splitu posjetitelje je informirao kapetan korvete Tomislav Sunko.

Posjetitelji su razgledali objekte u vojarnama, obučne kabinete, brodove Hrvatske ratne mornarice, sportske terene, smještajne kapacitete kadeta te vojnu opremu i naoružanje.

Kadetkinja narednica Kristina Vrabec, studentica je četvrte godina Vojnog inženjerstva te se prisjetila svojih početaka kad je već u šestom razredu osnovne škole za vrijeme posjeta vojarni dobila želju da i sama jednog dana postane vojnikinja, što joj se i ostvarilo. Najviše joj se, kaže, sviđaju kampovi, a svim maturantima koji žele postati najbolja verzija sebe poručila je da upišu vojne studije.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska