Odbjegla zmija iz Markuševca još nije pronađena

Ženka kraljevskog pitona, zmija dužine jednog metra po imenu Zoe, još nije pronađena, doznaje se u petak u Azilu Dumovec nakon što su na društvenim mrežama objavili molbu za pomoć u pronalasku zmije koja je iz vrta u Markuševcu pobjegla svojoj vlasnici

Azil Dumovec

Ženka kraljevskog pitona, zmija dužine jednog metra po imenu Zoe, još nije pronađena, doznaje se u petak u Azilu Dumovec nakon što su na društvenim mrežama objavili molbu za pomoć u pronalasku zmije koja je iz vrta u Markuševcu pobjegla svojoj vlasnici.

-Zove se Zoe, ima 3 godine i duga je oko metar- napisali su u Facebook objavi iz Azila Dumovec koji se u četvrtak pridružio potrazi za kućnim ljubimcem, ženkom kraljevskog pitona.

Radi se o zmiji koja je iz Markuševečke Trnave odlutala dok se sunčala se u vrtu početkom tjedna, a priliku za bijeg iskoristila je dok je njezina vlasnica nakratko okrenula glavu.

-Ako uočite Zoe, ne strahujte. Nazovite nas i mi ćemo je nježno preuzeti. Iako vam Zoe najvjerojatnije ne bi učinila ništa, budući da je riječ o životinji koju ne poznajete, nemojte je dirati- poručili su u objavi.

Navode i da je riječ o zmiji koja je čest kućni ljubimac među ljubiteljima gmazova te napominju da je kraljevski piton gotovo posve bezopasan za čovjeka.

-Nije otrovan ni agresivan. Hrani se glodavcima. Ako je kućni ljubimac, najčešće su mu na jelovniku miševi. Ljude ne napada, a do eventualne ozljede čovjeka može doći uistinu slučajno – pri hranjenju pitona mišem- napisali su.