Novaković: Paket mjera dogovoren sa sindikatima Holdinga 17,8 milijuna eura

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i Uprava Holdinga jučer su sa sindikatima dogovorili povećanje osnovice za plaće po modelu pet posto od 1. siječnja plus tri posto od 1. srpnja
Zagreb: Izjave gradonačelnika Tomaševića i predstavnika radnika Čistoće, najavljeno poskupljenje uslugaSlaven Branislav Babic/PIXSELL

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivan Novaković izjavio je da paket mjera dogovoren sa sindikatima, koji se odnosi na povećanje osnovice, dodataka i neoporezivih primitaka, usklađivanje koeficijenata i uvjeta rada iznosi 17,8 milijuna eura (133,5 milijuna kuna).

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i Uprava Holdinga jučer su sa sindikatima dogovorili povećanje osnovice za plaće po modelu pet posto od 1. siječnja plus tri posto od 1. srpnja.

-Paket mjera vezan za povećanje osnovice, dodataka i neoporezivih primitaka iznosi 9,8 milijuna eura za 2023. godinu. Paket vezan za usklađivanje koeficijenata i uvjeta rada, problem koji nije riješen posljednjih dvadesetak godina, iznosit će dodatnih osam milijuna eura godišnje- istaknuo je Novaković nakon potpisa sporazuma sa sindikatima slijedom uspješnog završetka mirenja.

Osnovna plaća za komunalnog radnika koji nema staža, niti uzdržavane članove obitelji, a plaća prirez, bez dodataka na smjenski rad, rad subotom, nedjeljom i blagdanom – iznosila je prije povećanja 624 eura neto plus 100 eura naknade za prijevoz i prehranu, što je ukupno 724 eura ili 5450 kuna.

Nakon postignutog dogovora i povećanja materijalnih prava, novi neto iznos je 670 eura plus 166 eura naknade za prijevoz, prehranu i 1/12 godišnje neoporezive nagrade. To je ukupno 836 eura ili 6300 kuna, rečeno je Hini u Zagrebačkom holdingu.

Grad Zagreb
Hrvatska
Izbor urednika