Nova linija u turističkoj ponudi

Turistička ponuda ZET-a i Grada Zagreba bogatija je za još jednu turističku liniju. S Kaptola svakodnevno na kružnu vožnju kreću dva najsuvremenija panoramska turistička autobusa za razgledavanje grada na novoj, Žutoj liniji. Kružna vožnja na novoj Žutoj liniji obuhvaća razgled Donjeg Grada i Novog Zagreba, kao i znamenitosti poput groblja Mirogoj, Muzeja suvremene umjetnosti te parkova Bundek i Maksimir.

Na području grada sada su uspostavljene tri turističke autobusne linije koje pokrivaju veliki dio grada, a razlikuju se po boji i dužini. Crvena linija prometuje užim gradskim središtem i Gornjim gradom, Zelena linija obuhvaća i jezera Jarun i Bundek, dok Žuta linija s trasom dužine 34,5 kilometra zaokružuje ponudu.

Karte za vožnju turističkim autobusima mogu se kupiti u prepoznatljivoj prodavaonici karata na raskrižju Praške i Trga bana Josipa Jelačića. Cijena karte za odrasle iznosi 70 kuna, za djecu od 7 do 18 godina starosti 35 kuna, a vožnja za djeca do 7 godina starosti je besplatna, uz uvjet da se uz jednu odraslu osobu smije voziti najviše troje djece.

Autobusi na Žutoj liniji polaze svakoga dana s početnog stajališta u Bakačevoj ulici podno Kaptola u 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30 i 16.30 sati, Crvena linija polazi u 10, 12, 14 i 16 sati, a Zelena linija u 12 i 15 sati.