Nogometna obuća za svaku podlogu

Odabir odgovarajuće nogometne obuće prvenstveno ovisi o vrsti podloge na kojoj se igre. Zatim, mora biti udobna i fleksibilna te ne smije ograničavati pokrete. Naposljetku, materijal izrade je također bitan, radi izdržljivosti i dugotrajnosti modela.

Profesionalna oprema pola je sportskog uspjeha bez obzira na to o kojem je sportu riječ. Dopustite vašem mališanu da pokaže vršnjacima svoje nogometne vještine i iznenadite ga novim dječjim kopačkama. Kopačke su najvažniji element nogometne opreme, budući da odabirom odgovarajućeg modela i veličine osiguravate sigurnu i „slobodnu“ igru. Potražite modele koji ne sputavaju niti ograničavaju pokrete nogu, no obratite pažnju i na vrstu potplata.

Kopačke za čvrstu i mekanu te dvoransku podlogu

Nekoliko je važnih karakteristika nogometne obuće koje moramo uzeti u obzir prilikom odabira idealnog para. Svaki model kopački mora imati lagan gornji dio koji će se sam prilagoditi svakom stopalu. Osim toga, treba biti izrađen od fleksibilnih materijala kako bi se obuća kretala sa svakim korakom. Iz tog je razloga obogaćena brojnim proizvodnim tehnologijama koje su zaslužne za „bolji osjećaj“ za loptu. I potplat također igra važnu ulogu, budući da osigurava savršeni „grip“ odnosno optimalno prianjanje na svaku površinu. Ako tražite kopačke za blatne i skliske vanjske travnate površine, razmislite o modelima s metalnim kramponima odnosno „šarafima“ koji sprječavaju proklizavanje stopala te osiguravaju vrhunsku igru čak i uslijed iznenadnog pljuska. Kopačke s ravnim potplatom najbolji su odabir za dvoranske površine, dok je za igru na prirodnoj i umjetnoj travi potrebna specifična nogometna obuća. Bogatu i raznovrsnu ponudu kopački potražite na specijaliziranoj online trgovini i uživajte u vrhunskoj igri.

Odgovarajuća njega kopački za njihov duži životni vijek

Ako želite da vas kopačke služe nekoliko sezona, ne zaboravite da je potrebno pravilno ih njegovati. Obično je sve navedeno na etiketi modela, no ne škodi ponoviti još jednom. Najprije uklonite skorene ostatke blata pomoću stare četkice za zube. Gornjište kopački prebrišite čistom vlažnom krpom ili spužvom. Izvadite uloške i operite ih te prebrišite obuću i iznutra. Ostavite da se osuši na prirodnoj sobnoj temperaturi. Po potrebi možete koristiti osvježivače za obuću, a s vremena na vrijeme zamijenite uloške novima. Savjetujemo vam da obuću za nogomet ne perete u perilici rublja jer biste ih mogli oštetiti.