Potpisan ugovor

NK Kurilovec i NK Turopoljac otvorili vrata sportske suradnje

„Početni udarac“ te suradnje trebao bi ići u prilog i na veselje Kučana koji bi trebali pod svoje okrilje preuzeti dio brojne kurilovečke nogometne mladeži te tako osnažiti kvalitetu i konkurenciju u svojoj školici nogometa
PHOTO-2024-06-21-21-51-50 (1)

Čelnici kurilovečkog kluba su najvrućiju ljetnu noć, proteklog petka, iskoristili za konačni predah na ljetnoj terasi i sređivanje dojmova o netom završenom 13. Alpas cupu Grada Velike Gorice. Lagani, ali Bogom dani vjetrić, neizbježna „hidra“, sveprisutni „Heineken“ i pokoja rakija, paklenu su večer učinili ipak snošljivom i ugodnom, nadasve u prigodi evociranja friških uspomena na još jedan impresivni međunarodni turnir limača. Muka i trud koji mu prethode polako padaju u zaborav, a kao nagrada ostaju pohvalne rečenice i divljenje svih sudionika, redom i bez razlike.

Da Alpas cup pripada prošlosti, a na dnevni red (ovaj put noćni) dolaze nove obaveze, Draženu, Zdenku, Senadu i Vladi je bilo jasno čim su stolu prišli Danijel Zagorec i Franjo Berković, čelni ljudi kučkog Turopoljca. Prethodni razgovori, obavljeni u više navrata, te su večeri trebali dobiti i službenu potvrdu, a tema je, naravno, bila sportska suradnja dva kluba. „Početni udarac“ te suradnje trebao bi ići u prilog i na veselje Kučana koji bi trebali pod svoje okrilje preuzeti dio brojne kurilovečke nogometne mladeži te tako osnažiti kvalitetu i konkurenciju u svojoj školici nogometa.

Postignutim dogovorom sportski prijatelji iz Kuča nisu skrivali svoje zadovoljstvo, a isti je potvrđen i u pisanoj formi odnosno dokumentom koji se zove „Ugovor o partnerstvu i sportskoj suradnji“. Naravno, čelnici Turopoljca otvoreni su i za suradnju u suprotnom pravcu, bude li u njihovim redovima kandidata za iskorak na više i bolje. A da je svemu tome uistinu tako, akteri ovog susreta potvrdili su zajedničkim fotografijama, koje su bile uvertira u buduća konkretna ostvarenja. Domaćini su dakako bili zadovoljni obostrano ugodnim druženjem i ozračjem, ne zaboravljajući da su i sami nedavno bili u sličnoj situaciji, kada im je vrata suradnje otvorila perjanica turopoljskog nogometa – HNK Gorica.

Visoko pozicionirane, blago trepereće zvjezdice i taj vječiti bekrija mjesec, ispratili su spomenutu sportsku družinu u prvim trenucima već novog dana. Predsjednik Dražen radosno dočekuje tu subotu jer pakira obiteljske kofere via sunčani Vir, Senad će o tome razmišljati tek kad barem okvirno posloži priču vezanu uz prelazni rok, Zdenko nastavlja s godišnjim i svojim hobijima u garaži, dok se Vlado nakon dva tjedna vraća svojoj „hižici i dečici“.

Svim sportašima i sportskim djelatnicima, nadasve volonterima i „klupskim bedakima“ želimo ugodan i miran, suncem i morem okupan ljetni odmor. A onda opet sve iznova….u slučaju NK Kurilovec vidimo se u srijedu, 17. srpnja….dakle, do novog i skorog viđenja!

Prioritet Nogometna škola mladeži

Iako je od proteklog vikenda SRC „Udarnik“ u laganom ljetnom drijemežu, bolje reći u polusnu jer djeca oslobođena školskih obveza prije odlaska na morske destinacije radost i dalje pronalaze naganjajući loptu po zelenim terenima i umjetnoj travi, čelništvo Kurilovca i dalje je budno. Intenzivirale su se logističke pripreme za novu sezonu, kako onu seniorsku tako još više onu u brojnim kategorijama mladeži, a šuška se da se za jesen i novi početak opet priprema i veteranska momčad. Sportski direktor Harambašić već je posložio okvirnu priču vezanu uz prijelazni rok seniora, a fokus je ipak na mladeži.

Plasmanom kadeta i juniora u 1. NL Središte Zagreb (drugi rang nogometa mladeži u Hrvata) nužnost je formiranje i druge kadetske i juniorske momčadi u kojima će igrati igrači ulaznih godišta. S kadetskim i juniorskim „duplićima“ Kurilovec će tako od jeseni u službenom natjecanju imati čak 14 kategorija mladeži (po tri kategorije prstića i limača, te duple kategorije početnika, pionira, kadeta i juniora). S tom će mladeži raditi 18 trenera, a trenutačni je prioritet pronaći još trojicu školovanih trenera s odgovarajućim licencama za rad.

Sport
Velika Gorica