NENAD ČRNKO, predsjednik HNK Gorica: Lani je ostvaren povijesni financijski uspjeh

Održana je 16. redovna sjednica Skupštine HNK Gorice

U prostorijama Gradskog stadiona održana je 16. redovna sjednica Skupštine kluba, na kojoj su sve točke dnevnog reda usvojene jednoglasno.

Klupska postignuća prikazana su kroz desetominutni film te su ista potkrijepljena nizom brojki; 650 aktivnih nogometaša i nogometašica na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici te na terenima Panadić Sport, Poleta iz Buševca, Velikoj Mlaki…, 1000 djece u trenažnom procesu imat će HNK Gorica kroz dvije godine ako broj upisane djece nastavi rasti kao u posljednje dvije godine, 2,6 do 2,7 milijuna kuna u prosjeku HNK Gorica dobiva na godinu iz gradskog proračuna Velike Gorice (otprilike sedam posto ukupnih prihoda u 2021. godini), 93% godišnjih prihoda u 2021. godini HNK Gorica osigurala je samostalno, 42,9 milijuna kuna iznosili su ukupni prihodi HNK Gorice u 2021. godini (od toga će se 15 milijuna kuna naplatiti tek u godinama koje slijede), 7 milijuna kuna iznosile su ukupne porezne obveze HNK Gorica i zaposlenika u profesionalnom odnosu u 2021. godini i sve su uredno podmirene, 180 ljudi ima redovna mjesečna primanja u HNK Gorica, a njih 75% su stanovnici našeg grada, 5 milijuna kuna HNK Gorica na godinu troši upravo u Velikoj Gorici….

Predsjednik kluba Nenad Črnko objavio je financijsko izvješće u kojem je istaknuto da je HNK Gorica u 2021. godini ostvarila povijesni financijski uspjeh. Ukupni prihodi iznosili su 42.911,505 kuna dok su ukupni rashodi bili 36.317,953 kuna. U izvješću je izneseno i da je pokriven gubitak HNK Gorica iz 2020. godine. Nakon usvajanja financijskog izvješća predstavljen je plan razvoja kluba u sljedeće tri godine, pri čemu je glavni cilj povećati ukupne prihode kluba na preko 50 milijuna kuna, a prezentirane su i buduće razvojne opcije, ne samo s Klubom već i s velikogoričkim sportom.

HNK Gorica s više od 350 tisuća kuna pomogla je velikogoričke sportaše i klubove u 2021. godini, a jučerašnju Skupštinu iskoristila je za donaciju 24 sportske trenirke za potrebe djece s posebnim potrebama ŽRK Gorica. Uz to, na Facebook stranici kluba započela je i humanitarna aukcije dresova „HNK Gorica i Vatreni“ s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za liječenje malenog Noe Kokanovića iz Kuča.

Po završetku Skupštine, nekoliko riječi uputili su i gradonačelnik Krešimir Ačkar, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice Goran Kovačić te predsjednik Nogometnog saveza Velike Gorice Željko Mihalj, koji su pohvalili poslovanje Gorice istaknuto kao primjer funkcioniranja sporta u gradu i obećali daljnju podršku razvoju gradskog sporta.