Skupljeni bodovi za Svjetsko prvenstvo

Natjecatelji Karate kluba Velika Gorica na zasluženom odmoru

S pripremama za novu sezonu kreće se 1. kolovoza
image0

Za karatiste Velike Gorice završila je još jedna natjecateljska sezona koja je zaključena nastupom na najjačem svjetskom turniru za uzrast ispod seniora – Youth liga, koji se već tradicionalno održava u Poreču, gdje se ove godine okupilo više od 3700 natjecatelja iz 74 svjetske države.

Natjecatelji Karate kluba Velika Gorica na turniru u Poreču nastupili su s 12 boraca, koji su dobrim plasmanom “lovili” bodove za Svjetsko prvenstvo koje se početkom listopada održava u Veneciji.

Najbolji rezultat ostvarila je Ema Jukić koja je zaustavljena u četvrtfinalu, nakon što je nanizala tri pobjede.

-Uz Emu, odlične nastupe su imali i Vito Hulina, Nikola Huzjak te David Lovrinović. Sva trojica nakon prolaza u tri borbe, gube u četvrtoj i tako završavaju turnir u četvrtfinalu jer njihovi protivnici nažalost kasnije gube. Mia Čunčić i Lucija Kirinić pobjeđuju u prvom kolu, no nažalost gube u drugom. Još su nastupili Katja Braica, Ema Filković, Nika Mirosavljević, Noel Jeromić, Petar Krešimir Krmpotić i Luka Lukačić, koji rano završavaju svoj nastup porazom u prvom kolu- izvijestio nas je trener Goran Živković.

-Mi smo zadovoljni s borbama jer smo u puno kategorija skupili vrijedne bodove za Svjetsko prvenstvo. Ostala su još dva kvalifikacijska turnira u rujnu, nakon čega ćemo znati putnike na ovo veliko natjecanje, a naši borci su u vrhu u nekoliko kategorija- zaključio je Živković.

Sport
Velika Gorica