Na Trgu Bana Jelačića danas i sutra ZeGeVeGe festival

Na Trgu bana Josipa Jelačića gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je 11. ZeGeVeGe festival što ga organiziraju udruge za zaštitu i prava životinja Prijatelji životinja.

-Kupujte ekološke proizvode, živite zdravo i barem jedanput tjedno budite vegani!- gradonačelnik je pozvao okupljene i potom je svečano otvorio festival, koji traje do sutra.

Naglašavajući kako je na festival prošle godine došlo oko 50 000 posjetitelja, Luka Oman, predsjednik Udruge zahvalio je Gradu i njegovu gradonačelniku na podršci i pokroviteljstvu.

-Posjećenost ovog Festivala pokazuje kako Hrvatska u pogledu veganske prehrane nimalo ne zaostaje za svijetom te da je sve više etičnih i ekološki osviještenih građana. Veganska prehrana je prehrana budućnosti- kazao je Luka Oman.

ZeGeVege je dio međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u Beču, Münchenu i u još 15 europskih gradova, a promiče održivi način života i odgovorno ponašanje prema prirodnim resursima, okolišu i životinjama, a na dobrobit čovjeka.