Na parkiralištu te na svojoj kućnoj adresi u Turopolju nudio i prodavao duhan

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljene trgovine.

Sumnja se da je od početka 2021., u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, na za sad nepoznat način nabavio suhi rezani duhan i cigarete bez odgovarajućih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, a koje je potom skrivao, vagao i prepakiravao u kući na području Turopolja nakon čega je tako pripremljen duhan i duhanske prerađevine preprodavao na parkiralištu na području Turopolja.

Dio takvog duhana, sumnja se, prodavao je i građanima koji su osobno dolazili na njegovu kućnu adresu radi kupnje tih proizvoda. Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici proveli su pretragu njegove kuće i dvorišnih objekata kojom prilikom je policijskim službenicima predao ukupno 68.3 kg suhog rezanog duhana, 556 kutija cigareta bez istaknutih markica i 3220 ručno rađenih cigareta.