Na granici uhvaćen Rumunj koji je 88-godišnjaku ukrao 20 tisuća kuna

Kradljivac se ponovno pokušao vratiti u Hrvatsku
granični prijelaz Josip Regović/PIXSELL

Na graničnom prijelazu Goričan II uhićen je, prilikom pokušaja ulaska u Hrvatsku, 45-godišnji Rumunj koji je u Dubrovniku 88-godišnjem muškarcu ukrao 20 tisuća kuna i nakon toga pobjegao iz Hrvatske, izvijestila je dubrovačka policija.

Policijska uprava u priopćenju ističe da je 88-godišnji muškarac u kolovozu 2020. prijavio krađu kuverte s 20 tisuća kuna na putu od banke do njegovog stana u Dubrovniku, a kriminalističkom istragom vrlo brzo je utvrđeno da je počinitelj krađe 45-godišnji državljanin Rumunjske.

Osumnjičeni 45-godišnji Rumunj je u društvu 46-godišnjeg sunarodnjaka, promatrao 88-godišnjeg Dubrovčanina kako izlazi iz banke s vrećicom u kojoj je bila kuverta s novcem. Pratili su ga do njegova stana gdje je jedan od njih započeo razgovor, a drugi je u tom trenutku iz vrećice izvadio kuvertu s novcem.

Nakon počinjene krađe obojica Rumunja su pobjegli iz Hrvatske i za njima je raspisana potraga, temeljem koje je mlađi osumnjičeni uhićen u utorak na graničnom prijelazu GP Goričan II, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku. Osumnjičeni 45-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

Crna kronika
Hrvatska