NA GRADILIŠTU AGLOMERACIJE: Radovi dobro napreduju

Radovi na Aglomeraciji u Velikoj Gorici i okolnim naseljima dobro napreduju, a mještane se i dalje moli za razumijevanje i strpljenje, poručeno je za današnjeg obilaska gradilišta u Selnici i Velikoj Gorici
DSC_2619

Radovi na Aglomeraciji u Velikoj Gorici i okolnim naseljima dobro napreduju, a mještane se i dalje moli za razumijevanje i strpljenje, poručeno je za današnjeg obilaska gradilišta u Selnici i Velikoj Gorici. Istaknuto je također, kako je do sada realizirano 182.000.000,00 kuna od ukupno ugovorenih 418.813.111,29 kuna te da će svi radovi biti završeni u predviđenom roku.

-Cjeline A1 i A2 po trenutnoj dinamici imaju veću izvedenost radova od planirane, dok je cjelina A3 u planiranom roku- kazao je direktor VG Vodoopskrbe Krunoslav Višić.

Radovi su završeni u naseljima; Kobilić, Bapča, Lukavec (kolektori i asfaltiranje), a uskoro se očekuje završetak u naseljima Velika Kosnica, Staro Čiče i Okuje, naglasio je direktor Višić. Radovi na izgradnji kolektora trenutno se izvode u naseljima Gornje Podotočje, Kuče, Rakitovec, Turopolje, Buševec, Ogulinec, Mala Kosnica, Selnica, Ščitarjevo, Lekneno, Črnkovec, Velika Mlaka, Velika Gorica U pripremi za asfaltiranje su Velika Kosnica, Selnica, Trnje, Lekneno, Velika Gorica, Velika Mlaka, Vukovina te dio Mraclina.

Do kraja kolovoza te kroz rujan planira se još izvesti radovi u Velikoj Kosnici, Maloj Kosnici, Petini, Selnici, Trnju, Leknenom, Mraclinu, Starom Čiču, Vukovini, Okuju, Velikoj Mlaki i to ulice Kramarićeva, Nazorova, Sv. Barbare, Velikomlačka, te u samom gradu Stepinčeva, Svačićeva, Držislavova, Ratimirova i HBZ.

-Grad će se potruditi da sve prometnice budu sanirane. Krajnji rok je 1.1.2023. godine, no kao što ste vidjeli, u većini naselja projekt prolazi bez problema. Pozivam sve na strpljenje- poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Čestitke na dosad provedenim aktivnostima prenio je zamjenik generalnog direktora Davor Vukmirić naglasivši kako je ovo jedan od najuspješnijih projekata Aglomeracije u Hrvatskoj.
Časlav Dunović, voditelj projekta na gradilištu u Velikoj Gorici komentirao je kako svi radovi dobro napreduju te da će sve biti završeno u planiranom roku.

-Izvođač je dosta prije plana završio i očekuje se raniji završetak, slična je situacija i na dionici A2 oko budućeg vodocrpilišta Črnkovec. Na A3 dionici postojalo je kašnjenje, no realizacija se sada popela do visokih postotaka- istaknuo je Dunović.

Što se tiče natječaja za pročistač otpadnih voda, nakon žalbe koja je pristigla u srpnju čeka se odgovor Državne komisije o otvaranju ponuda.

-Spomenuta žalba je odgodila otvaranje ponuda koja je trebala biti 1. rujna. No to neće odgoditi postupak. Ništa dramatično neće se dogoditi- o problemu pročistača kazao je Višić.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Velika Gorica
Zagrebačka županija