Na Danu Zagrebačke županije u Tribunju predstavit će se 20 županijskih proizvođača

Cilj je omogućiti lokalni proizvođačima da predstave svoje proizvode Dalmaciji i njenim turistima

U subotu, 25. lipnja u Tribunju će se održati manifestacija Dan Zagrebačke županije. Na Trgu Škver u starom dijelu Tribunja, Dalmaciji će se predstaviti 20 renomiranih proizvođača (obrta, OPG-ova, kućnih radinosti) s područja Zagrebačke županije, izabranih putem javnog poziva na web stranicama Zagrebačke županije.

Na prodajno-izložbenom eventu posjetitelji će od 9 do 20 sati moći razgledati i kupiti vina, kravlje i kozje sireve, likere, med, propolis, pelud, bučino ulje, bučino brašno i koštice, čokoladu s bučinim košticama, voćne pekmeze, sirupe i sokove, svježe bobičasto voće (maline, borovnice, crveni ribizl), zimnicu, ajvar, ljute umake od povrća, svijeće, torbe i ruksake, tradicijske igračke i nakit, heklane dječje igračke, ljuljačke za bebe, platnene dječje pelene, unikatne ručno rađene proizvode od keramike, razne dekoracije i uporabne predmete od prirodnih materijala itd.

Projekt je osmišljen kao potpora malim proizvođačima koji iza sebe imaju teške dvije godine. Upravo stoga su put i kotizacije za izlagače besplatni, a cilj je omogućiti da predstave svoje proizvode Dalmaciji i njenim turistima.

Iza ideje i realizacije stoji tvrtka Smart Cat sa sjedištem u Zagrebačkoj županiji, partner projekta je Zagrebačka županija, a realizaciju su pomogle Općina Tribunj i Turistička zajednica Općine Tribunj.