Na Cvjetnom trgu obilježen Međunarodni dan zadruga

Današnji se dan u cijelome svijetu obilježava kao Međunarodni dan zadruga te je savršena prilika za brojne promidžbene manifestacije, konferencije, savjetovanja i slično. Hrvatska u tome nije izuzetak te je tako na zagrebačkom Cvjetnom trgu, slijedom smjernica Međunarodne zadružne asocijacije, otvoren Festival zadružnih proizvoda pod krilaticom “Zadruge – snaga budućnosti”.

Festival, nastao u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, osim obilježavanja Međunarodnog dana zadruga, ima za cilj povećanje svijesti javnosti o zadrugarstvu kao snage budućnosti te njegovim prednostima kao modelom za rješavanje problema i stvaranje povoljnog poslovnog okruženja za razvoj takvog oblika poduzetništva.

Posjetitelji se tijekom festivala imaju priliku upoznati s paletom zadružnih proizvoda i usluga, sudjelovati na brojnim interaktivnim radionicama, ali i degustirati vrhunske delicije te razmijeniti iskustva iz svijeta zadružnog poduzetništva.

Festival na Trgu Petra Preradovića otvorila je pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, dok su se sudionicima obratili predsjednik Zadružnog saveza Dalmacije Lordan Ljubenkov i upravitelj Hrvatskog poljoprivrednog zadružnog saveza Božo Volić.