Na autocesti planuo automobil

Ozlijeđenih nije bilo

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na autocesti A1 kod Gospića u nedjelju popodne došlo je do požara na osobnom vozilu, vozač je uspio skrenuti s automobilom na zaustavnu traku te su obje osobe izašle iz auta i nisu ozlijeđene, priopćila je gospićko-senjska policija. Od vatrogasaca se doznaje da je automobil sasvim izgorio.

Glasnogovornica ličko senjske Policijske uprave Maja Brozičević rekla je kako je policija prikupila obavijesti o događaju, a budući da nema ozlijeđenih i da se promet odvijao bez zastoja očevid se neće provesti.

Vatrogasni zapovjednik vatrogasne postrojbe Hrvatskih autocesta Milan Ročak rekao je Hini da automobil nije bio opremljen s aparatom za početno gašenje požara te je “od automobila ostao samo lim, a ljudima su izgorjele sve stvari”. Upozorio je na važnost da svaki auto ima vatrogasni aparat.

-Mi smo na mjesto događaja došli ubrzo, ali se požar na automobilu razbuktao i od auta nije ostalo ništa. Požar na automobilu može se zaustaviti samo ako se gašenju pristupi doslovce unutar par minuta, najviše u roku od pet minuta- rekao je Ročak.

Naglasio je da se tu radilo o automobilu na klasično gorivo, a da se svi tek trebamo pripremiti na veći broj samozapaljenja hibridnih i električnih vozila.