Policija mu stala na kraj

Muškarac provalio u pet obiteljskih kuća, osumnjičen i za čak šesnaest krađa

U kriminalnim aktivnostima pomagao mu je zasad nepoznati muškarac te najmanje jedna zasad nepoznata žena
Burglary-scaled

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad 33-godišnjakom kojega se tereti za šesnaest krađa i pet provala, od kojih su dvije ostale u pokušaju, javlja PU zagrebačka.

Spomenuti se u društvu nepoznatog muškarca i nepoznate žene, od 8 travnja do 4. lipnja, automobilom dovozio do obiteljskih kuća na području Dubrave. U tri navrata obili su vrata ili prozor, ispremetali stvari te otuđili vrijednosti poput sefa s novcem, nakita i drugo, a u jednom ih je slučaju primijetila susjeda vlasnice kuće zbog čijih su se poziva u pomoć dali u bijeg. Još jednu provalu osumnjičeni je, u društvu nepoznate žene, počinio u drugoj polovini veljače, kada su obili vrata terase i ušli u kuću u Sesvetama, ispremetali stvari, ali ništa nisu otuđili.

Tu nije bio kraj kriminalnim aktivnostima 33-godišnjaka. Policija navodi kako je, od sredine siječnja do sredine lipnja, dolazio u trgovine u istočnom dijelu Zagrebu i jednu u Sesvetama, prilazio prodajnim policama te u pogodnom trenutku krao parfeme. Dvije od ukupno šesnaest krađa počinio je u društvu nepoznate žene.

Po dovršetku istraživanja, osumnjičeni je, uz posebno izvješće, predan pritvorskom nadzorniku.

Crna kronika
Grad Zagreb