MEMORIJAL SILVIJE JENKAČ JENKI: Ilidža odnijela sve

KK VelGor s uspjehom je odradio i drugo izdanje Memorijalnog košarkaškog turnira Silvije Jenkač Jenki koji se tijekom subote i nedjelje igrao u Gradskoj sportskoj dvorani
DSC_0656

Nakon što su prvo izdanje osvojili košarkaši BC San Pedra iz Španjolske, ovogodišnje izdanje turnira osvojili su mladi košarkaši Ilidže iz Sarajeva. Sarajlije su u finalu s uvjerljivih 97:66 svladali vršnjake Zagreba.

Treći su bili igrači Mladosti, koji su u susretu za treće mjesto s 97:72 svladali VelGor.

Nagrade najuspješnijim pojedincima i momčadima dodjeljivali su Hani Istanbuli, Ida Jenkač, Damjan Rudež, Zvonimir Kovačević i Darko Blažinčić, kojem je pripala čast i da zatvori ovogodišnji turnir.

-Ovo je još jedan spomen na čovjeka koji je obilježio jedan period goričke košarke, čije će mjesto s pravom biti upisano u povijesti velikogoričkog sporta. Čestitam vam svima na dolasku i postignutim rezultatima- kazao je glavni tajnik Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice, Darko Blažinčić.

Ovogodišnji turnir u potpunosti je prošao u dominaciji košarkaša Ilidže, koji su osvojili i dvije pojedinačne nagrade; Zlatan Osmanović je MVP turnira, dok je Edis Baberović najbolji strijelac. Uz njih dvojicu u najbolju petorku izabrani su još; Jan Kroflin (Mladost), Edis Bjeloš (Ilidža) i Ivan Čabraja (Zagreb).

-Na nama je da i dalje radimo i dižemo turnir kako bi narednih godina podigli broj sudionika i samu kvalitetu- za kraj je poručio Hani Istanbuli.

Grad
Hrvatska
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija