Dvojaki osjećaji

Mate Svetina u konkurenciji za najljepši amaterski gol sezone: Najljepši, ali ne i najdraži pogodak

Svetina je oduševio navijače Botinca, kada je na utakmici protiv Bubamare tri minute prije kraja zabio lijepo iz voleja u padu u suprotne rašlje
Foto NK Botinec

Nogometna niželigaška sezona bliži se kraju, a s njom i već tradicionalno natjecanje Niželigaški gol tjedna u organizaciji sportske platforme Sofascore. Jedan od onih koji je u zadnji trenutak došao u priliku svome klubu donijeti vrijedno sponzorstvo je Mate Svetina iz NK Botinec, koji je zabio najljepši pogodak u prošlom tjednu i tako ušao u završno glasovanje.

Svetina je oduševio navijače Botinca, kada je na utakmici protiv Bubamare tri minute prije kraja zabio lijepo iz voleja u padu u suprotne rašlje. Bio je to pogodak za 2:2, ali na žalost navijača Botinca, njihova momčad nije uspjela izdržati do kraja utakmice, u trećoj minuti sudačke nadoknade primili su pogodak za poraz. Upravo zato Svetina ima dvojake osjećaje oko ovog pogotka.

-Ovo je najljepši pogodak koji sam ikada zabio, ali mi definitivno nije najdraži, jer smo izgubili, a borimo se za opstanak- rekao je 31-godišnji napadač Botinca kojem je ovo bio osmi pogodak sezone.

Botinec, klub iz naselja s juga Zagreba, je na pretposljednjem mjestu Prve zagrebačke nogometne lige, ukupno šestom rangu natjecanja hrvatskog nogometa, ali s obzirom na to da su u međuvremenu svladali Prigorje, status šestoligaša trebao bi biti sačuvan i za sljedeću sezonu. Tako da Svetina sada miran može čekati službeni završetak niželigaške sezone u Hrvatskoj i početak završnog finalnog glasanja u kojem će se birati najljepši amaterski pogodak u sezoni 2023./2024.

Grad Zagreb
Sport