Maskirao se kao zaposlenici trgovine pa ukrao bušilice

Sumnja se da je dotični 29. lipnja na Sajmišnoj cesti u Novom Zagrebu ušao u trgovinu odjeven slično kao i zaposlenici trgovine te je uzeo kolica i s polica u njih stavio dvije akumulatorske i dvije čekić bušilice

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađe i razbojništva. Sumnja se da je dotični 29. lipnja na Sajmišnoj cesti u Novom Zagrebu ušao u trgovinu odjeven slično kao i zaposlenici trgovine te je uzeo kolica i s polica u njih stavio dvije akumulatorske i dvije čekić bušilice.

S kolicima je zatim otišao do automatskih ulaznih vrata gdje je otuđene artikle stavio s druge strane zaštitne ograde s namjerom da ih naknadno uzme i to bez da ih je platio. Tom prilikom primijetio ga je zaposlenik ta ga odveo u prostoriju za zadržavanje osoba u kojoj se nalazilo još dvoje zaposlenika. Osumnjičeni je u jednom trenutku iz odjeće izvadio medicinsku iglu kojom je zaprijetio zaposlenicima i tako pobjegao.

Odmah nakon bijega iz trgovine, na ulici je zaustavio osobni automobil u kojem se nalazio 46-godišnjak kojemu je također zaprijetio medicinskom iglom te mu je otuđio vozilo s kojem se odvezao do Novog Zagreba gdje je ostavio vozilo.