Marin Rakuljić za kormilom Bana Jelačića iz Vukovine

U zimskoj stanci u županijskom prvoligašu iz Vukovine, Banu Jelačiću dogodile su se određene promjene. Uslijed loših rezultata još jesenas s mjesta trenera odstupio je Mladen Arbanas, te su polusezonu do kraja priveli Davor Bosnar i Zvonko Radoš, koji inače rade u Školi nogometa. Jesenas je zauzeto mjesto u donjem dijelu poretku, zbog čega klub na proljeće želi čim prije uploviti u mirnije vode.

Prvi korak prema tom ostvarenju napravljen je angažiranjem novog trenera, 31-godišnjeg Marina Rakuljića, iza kojeg je zanimljiva igračka karijera (Mosor, Dinamo, Osijek, Vukovar ’91, Špansko, Maksimir, Imotski, Radnik, Ponikve, Šparta Elektra). Za Rakuljića će ovo biti seniorski debi, budući da je do sada radio samo s mlađim uzrastima u Tekstilcu, Ponikvama i Šparti Elektri.

-Ne bojim se ovog izazova i to je ono što želim- za uvod će Rakuljić.

S priprema za proljetnu polusezonu započelo se jučer. Uz četiri treninga tjedno u planu je i odigravanje minimalno pet susreta.

-Moramo se dobro pripremiti. Ja vjerujem da ćemo napredovati i poboljšati plasman, jer već sljedeće sezone želimo napasti vrh- rekao nam je novi trener kluba iz Vukovine Marin Rakuljić.

Bez obzira na nešto lošiji plasman Uprava na čelu s predsjednikom Borisom Markovićem nije klonula duhom. Svi vjeruju kako će proljeće donijeti ljepše i pozitivnije tonove.

-Treba krenuti s pobjedama. Naša jedina ambicija za ovu polusezonu je da bude u sredini, ne treba pretjerivati. Osim toga kroz proljeće se želimo pripremiti za sljedeću sezonu od koje imamo velika očekivanja- ispričao nam je predsjednik kluba Boris Marković.

Za razliku od seniorske momčadi u kojoj nije sve bilo idealno, mnogo bolja situacija je u omladinskoj školi koja svake godine bilježi sve veće pomake. Pridonijeli su tome i infrastrukturni uvjeti, u čemu je najveći teret iznio Grad Velika Gorica koji je u potpunosti financirao sanaciju klupske zgrade. Na tome se neće stati, jer klub je dobio obećanje kako bi uskoro trebao biti napravljen i manji teren s umjetnom travom kako bi se rasteretio glavni teren na kojem sada trenira stotinjak igrača.