Vikend donosi zanimljiv program Turopoljskog fašnika

Mališani masku na lice i trk na Turopoljski fašnik. Velika Gorica u subotu i nedjelju domaćin festivala znanstvene fantastike

Ovo je sjajna prilika za ljubitelje Gospodara prstenova, Ratova zvijezda ili Marvela da provedu vikend u uzbudljivom okruženju geek kulture i zabave
geek-con-2425_huf819909bf0be8a9a4beb83a15ead5ab8_1051115_0x700_resize_q75_box

U petak 2. veljače na pozornicu fašničkog šatora u Parku dr. Franje Tuđmana dolaze mališani iz goričkih vrtića i osnovnih škola koji će na Malom fašniku od 16 sati pokazati kakve su maske i koreografije pripremili.

-U 16 sati čekaju vas nastupi predškolskih grupa, od 17:30 sati na redu su školarci, a od 19 sati na pozornicu stižu skupine, pojedinačne maske i parovi. Njima će se pridružiti i brojni superjunaci koji će biti zaduženi za fotografiranje i još bolju zabavu u parku- poručili su u najavi iz Turističke zajednice Grada Velike Gorice.

U subotu i nedjelju, u Osnovnoj školi Eugena Kumičića te u šatoru u Parku dr. Franje Tuđmana, u suradnji GEEK Cluba i Turističke zajednice grada Velike Gorice, održava se premijerno izdanje festivala znanstvene fantastike – GEEK Con. Ulaz na festival je besplatan za djecu do 14 godina, dok za odrasle iznosi 5 eura.

-Ovo je sjajna prilika za ljubitelje Gospodara prstenova, Ratova zvijezda ili Marvela da provedu vikend u uzbudljivom okruženju geek kulture i zabave. Sudionici mogu očekivati širok spektar sadržaja – od natjecanja za cosplay do panela/radionica o posljednjim novostima iz pop kulture, znanosti i VFX-a, no brojne su i druge atrakcije koje festival donosi! U sklopu festivala za ljubitelje znanstvene fantastike koji će obuhvatiti razni gejmnig sadržaj, velik naglasak stavlja se i na natjecanje u Cosplayju koje će zasigurno biti interesantno i za vaše najmlađe- poručuju organizatori.

GEEK Con ugostit će učenike iz susjedne Sisačko-moslavačke županije jer u Veliku Goricu dolaze učenici Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Sisak. Učenici će na festival donijeti svoja računala na kojima će predstaviti video-igre koje su sami kreirali, a uz to predstavit će svoj smjer obrazovanja i udžbenike.

Osim toga, u Veliku Goricu dolazi i Inkubator Pismo Novska – prvi hrvatski gaming inkubator, koji je fokusiran na sektore metalne industrije i industrije razvoja video igara. Ispred Inkubatora u Velikoj Gorici, vođenjem radionice, gostovat će Dominik Cvetkovski koji se bavi razvojem igara već više od 15 godina. Dominik je bio glavni stručnjak za edukaciju u PISMO Inkubatoru za Unity, gdje je u žargonu nazvan “prvim gamerom Novske”.

Svi detalji o velikogoričkom festivalu znanstvene fantastike nalaze se OVDJE.

Događanja
Velika Gorica