Luka Modrić se vraća u reprezentaciju. Kristijanu Lovriću pretpoziv

Reprezentativci će se okupiti 5. listopada u St. Gallenu, gdje će dva dana poslije igrati protiv Švicarske

Josip Regović/PIXSELL

Luka Modrić ponovno će predvoditi hrvatsku nogometnu reprezentaciju na utakmicama u listopadu kad Vatrene očekuju tri dvoboja, pripremni dvoboj sa Švicarskom (7.10.) te dvije domaće utakmice Lige nacija protiv Švedske (11.10.) i Francuske (14.10.).

Po prvi put se među kandidatima našao branič Lillea Domagoj Bradarić, a ponovno su pozive dobili Ante Budimir, Antonio Mirko Čolak, Filip Uremović i Ivo Grbić koji su se na popisu prvi put našli u rujanskim akcijama. Povratnik u reprezentaciju je i Marko Rog.

Zbog zgusnutog rasporeda, Zlatko Dalić je odlučio petorici nogometaša poslati pretpozive, a na tom su popisu Lovre Kalinić, Mile Škorić, Mislav Oršić, Mijo Caktaš i Kristijan Lovrić.

-Ako netko od pozvanih otpadne zbog ozljede ili bolesti, fokusirali smo se u pretpozivima na igrače iz HT Prve lige gdje se igra dobar nogomet i to svakako poštujemo. Škorić, Oršić, Caktaš i Lovrić su nositelji igre svojih momčadi u domaćem prvenstvu i zaslužuju biti u krugu reprezentativnih kandidata- argumentirao je Dalić svoj izbor.

Popis pozvanih igrača za utakmice sa Švicarskom, Švedskom i Francuskom

Vratari: Dominik Livaković, Simon Sluga, Ivo Grbić

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Tin Jedvaj, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Dario Melnjak, Filip Uremović, Domagoj Bradarić

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Marko Rog, Mario Pašalić, Nikola Vlašić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Ante Budimir, Antonio Mirko Čolak