LUKA CVETNIĆ, sportski direktor NK Mraclin: Svatko od nas na svoj način pridonosi napretku kluba

U jeku priprema Nogometnog kluba Mraclin porazgovarali smo sa sportskim direktorom Lukom Cvetnić, mladim i perspektivnim sportskim djelatnikom, koji zajedno s ostatkom mlade i poletne ekipe unazad sedam godina s uspjehom vodi klub

Iza nogometaša Mraclina tjedan dana je priprema pod vodstvom novog trenera Marijana Dužića, koji se u Grabu vratio nakon deset godina. Protekle subote momčad je odigrala i prvu pripremnu utakmicu te je s 4:2 svladala Kralja Tomislava iz Zagreba. Već ovog vikenda Parikožare očekuje nastup na turniru u Meštrici, gdje u petak igraju protiv domaćina, novog člana Jedinstvene županijske lige.

U jeku priprema porazgovarali smo sa sportskim direktorom Lukom Cvetnićem, mladim i perspektivnim sportskim djelatnikom, koji zajedno s ostatkom mlade i poletne ekipe unazad sedam godina s uspjehom vodi klub, koji je u dvije godine preskočio dva ranga te je prošle godine nakon više godina ponovno zaigrao u četvrtom rangu hrvatskog nogometa, gdje je osvojeno deveto mjesto.

-U tom periodu poklopile su nam se i neke stvari tako da smo uspjeli postići sve rezultatske ciljeve koje su potpisali treneri Marko Pancirov i Damir Milanović. Na kraju smo bili deveti, a naš neki cilj bio je da budemo među prvih pet-šest. Žalimo za nekim utakmicama koje smo izgubili, a nismo trebali. Sve u svemu smo zadovoljni, jer smo kao novaci uspjeli pratiti ligu. U početku nas je svega toga bilo malo strah, no na kraju je sve ispalo na zadovoljavajuć način- priča nam Luka.

Dobra priča koja se gradi u Mraclinu, prepoznata je i od strane mještana, koji mladim dečkima pružaju svesrdnu pomoć u realizaciji svih planiranih aktivnosti.

-Uprava kluba i Izvršni odbor jako dobro surađuju. Predsjednik Goran Vukašinec ima oko sebe vjerujem kvalitetne suradnike koji svatko na svoj način pridonosi napretku kluba. Na kraju je to donijelo lijepe rezultate na koje svi zajedno možemo biti ponosni. Zahvaljujući Gradu Velikoj Gorici i gradonačelniku Krešimiru Ačkaru i zamjeniku Nevenu Karasu konstantno se ulaže u infrastrukturu na čemu smo im zahvalni. Također, nismo zapostavili niti mladež, gdje ulažemo značajne napore kako bi imali što više djece, na kojima će ovaj klub i ostati. Naša je intencija da što više tih mladih dječaka dođe do juniora, kako bi ih kasnije pridružili seniorskoj momčadi. Ljetos smo tako priključili četvoricu igrača; Antonija Dadovića, Luku Kosa, Ivana Pavlovića i Tkaleca. Oni su svojim radom pokazali da su to zaslužili- nastavlja sportski direktor Mraclina, koji je u lipnju bio u svečarskom tonu, jer nogometni klub je proslavio punih 90 godina nogometne igre.

-Nas je dopela ta čast da u našem mandatu bude proslava tako značajnog jubileja. Bili su to jako lijepi trenutci za klub, na ponos svim našim članovima, igračima i mještanima- ističe Cvetnić, koji se nada kako će klub nastaviti i dalje rasti.

-Ovim putem najprije bih se zahvalio našim dojučerašnjim trenerima Damiru Milanoviću i Mariju Škrablinu koji su s nama bili u posljednjih godinu i pol dana, no spletom okolnosti morali su nas napustiti. Kao novo rješenje pronađen je Marijan Dužić, kojem je na okupu ostala gotovo ista momčad, koju su jedino napustili Matej Skrbin i Ladislav Roginić, dok su nam se priključili Vjekoslav Lučić, povratnik Ivan Kos, te Đebro i Gamilec, mladi igrači iz sisačkog kraja, koji su se u prvoj utakmici predstavili golom. Za sada je sve dobro, trenira se i radi i ja vjerujem kako će momčad ući spremna u prvenstvo. Naša je želja da bude u top pet-šest ekipa, jer mislim da za to imamo sve potrebne preduvjete- zaključio je sportski direktor Mraclina Luka Cvetnić.