Najavljen bogat program

Ljeto u Velikoj Gorici donosi brojne manifestacije za sve generacije

Sve kreće već sutra izborom Miss sporta, a nastavlja se Međunarodnom smotrom folklora, Buš Kušom, Formula studentom, izložbom pasa, Žirovinom, Old timer showom te novim eventom - The Flying Dish
20240710_101524(0)

Nakon što su svibanj i lipanj u Velikoj Gorici i okolici obilovali događanjima u organizaciji Turističke zajednice Grada Velika Gorica, Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica te raznih udruga, koje svojim sada već prepoznatljivim manifestacijama doprinose bogatstvu turirističke ponude, danas je Turistička zajednica najavila i bogat ljetni program koji započinje već sutra kada će turopoljska prijestolnica ugostiti Miss sporta.

-Danas će sudionice natjecanja ići u školicu izrade turopoljskih štrukli, kako bi ih naučili o tradicionalnim našim delicijama- istaknula je direktorica TZ Velika Gorica Maja Toth.

Tijekom petka i subote Velika Gorica je domaćin Međunarodnog festivala folklora, kojeg po 23. puta organizira FA Turopolje. Isto tako u Buševcu se tijekom srpnja i kolovoza održava Buš Kuš, kao i mini Buš Kuš sa zanimljivim programima.

-Tu je i ljetni kamp na našem Gradskom bazenu do sredine kolovoza, kao i programi Pučkog otvorenog učilišta- navela je Toth i kazala kako je centralno događanje u kolovozu Formula student Alpe Adria.

-Ove godine ćemo ugostiti desetak timova više nego lani, tako da se očekuje dolazak 60 timova iz cijelog svijeta s više od 1600 mladih inovatora- otkrila je direktorica Turističke zajednice Grada Velike Gorice.

Tijekom rujna u Velikoj Gorici će se već tradicionalno održati nacionalna izložba pasa VG Trophy (1. rujan), Turopoljska žirovina u organizaciji Plemenite opčine turopoljske, Oldtimer klub Velika Gorica priprema još jedan Old timer show, a u pripremi je i jedan novi event – The Flying Dish.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar istaknuo je kako građani bez obzira na dob i interes u Velikoj Gorici mogu pronaći nešto za sebe.

-Uistinu, kvalitetan rad naše Turističke zajednice i POU-a rezultirao je sjajnim Goričkim večerima na kojima je bila izuzetno velika posjeta, što je slučaj i na Gastru Turopolja, Adventu i Turopoljskom fašniku. To je dobar znak da idemo u pravom smjeru. Iako je ljeto i visoke temperature sve naše aktivnosti pokušat ćemo održati da izazovu veliki interes naših sugrađana, koje pozivam da se odazovu na sve aktivnosti koje se pripremaju u naredna tri mjeseca- naglasio je Ačkar.

A dolaskom rujna vraća se i već prepoznatljiva jednomjesečna priča Petka na Gorice, koja okuplja sve više posjetitelja, kao i izlagača.

Događanja
Velika Gorica