Lisinski predstavio svoj program na otvorenom

Program "Lisinski na otvorenom" odvijat će se 24 sata na dan, sedam dana u tjednu, a glazba će se moći čuti na Ulici grada Vukovara i Trgu Stjepana Radića

Marko Prpić/PIXSELL

Dva mjeseca nakon što je Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog zatvorila vrata zbog mjera sprječavanja širenja koronavirusa, inauguriran je program cjelodnevnog puštanja glazbe na otvorenom kojim se Dvorana do daljnjega bori protiv tišine.

– Prvo nas je virus potjerao iz dvorane i zatvorio sve ulaze, a onda nas je potres uzdrmao. Međutim, nismo pristali na apsolutnu tišinu, nego smo odlučili odgovoriti s glazbom. Ulaz nemamo, ali našli smo izlaz. Za sve ljude dobre volje i one koji će to tek postati, rekao je ravnatelj Dražen Siriščević.

Program “Lisinski na otvorenom” odvijat će se 24 sata na dan, sedam dana u tjednu, a glazba koja će se moći čuti na Ulici grada Vukovara i Trgu Stjepana Radića – iz zvučnika postavljenih na južnom i zapadnom dijelu pročelja Dvorane – je klasika, popularna glazba, jazz, tradicijska glazba. Ukupno je na play listi gotovo 200 različitih glazbenih primjera glazbenika koji su tijekom povijesti Dvorane nastupali u njoj.

– Od trenutka kada je dvorana zatvorena, kada ovdje više nije bilo nikakvih događanja, počeli smo brojati dane, sate, minute i sekunde tišine. Nadam se da će ovaj kalendar uskoro otići u povijest i da ćemo moći ući u dvoranu, rekao je Siriščević.

Informacije o tome koja se glazba sluša bit će objavljivane na displayu na pročelju Dvorane, odmah pokraj “Kalendara tišine”, na kojemu Dvorana odbrojava dane koji su prošli od kad je bila prisiljena zatvoriti svoja vrata.