Kvaliteta ovogodišnjih rajčica je velika

U Umagu je ovih dana započela berba rajčica koja je kasnila 15 dana zbog vremenskih uvjeta
Umag: Počela berba rajčica koja je kasnila 15 dana zbog vremenskih uvjeta Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Dugoočekivana sezona branja industrijskih rajčica koja ove godine kasni zbog kasnog cvata započela je na poljima oko Umaga. Berba će trajati od deset do osam tjedana ovisno o vremenskim uvjetima.

Zasađeno je oko 4 milijuna presadnica na 170 hektara te se očekuje oko 11.000 tona rajčice za preradu u Podravkinoj tvornici povrća u Umagu. Prerađivački kapaciteti svježe rajčice u Tvornici Umag je 300 tona dnevno, a od istarske rajčice godišnje se proizvede 3.930 tona Podravka passate.

Inače, kvaliteta ovogodišnjih rajčica iznimno je velika.

Hrvatska
Zanimljivosti