KUD DUČEC NA GASTRU Matija Kos: Mi u Mraclinu kotlovinu pripremamo od navek
Među 25 ekipa koje su se ove godine natjecale u spravljanju kotlovine na 23. Gastru Turopolja, po prvi je puta bio KUD Dučec.
-Mi u Mraclinu kotlovinu pripremamo od navek. Prije tjedan dana u Mraclinu smo palili rakiju i pekli kotlovinu, koju pripremamo uvijek kad se nešto događa. Upravo stoga ovo smo leto odlučili dojti i na Gastro Turopolja- govori nam predsjednik KUD-a Dučec Matija Kos i otkriva kako je glavni kuhar Josip Vukašinec, uz kojega je bilo još 15-ak članova društva.
Dobre atmosfere nije nedostajalo.
-Mi smo u Mraclinu navek takvi veseli- naglašava Matija.
Prepoznao je to i žiri koji je KUD-u Dučec dodijelio nagradu za najveseliju ekipu ovogodišnjeg Gastra, gdje su pak nagradu za najbolje spravljenu kotlovinu osvojili vatrogasci DVD-a Ribnica.
-Ja vjerujem da bude dosta, a ako ne bude onda vrijedi ona stara “tko prvi njegovo”- poručuje Matija, koji nas je upoznao i sa 102 godine bogatom tradicijom folklora u Mraclinu.