Kakva je sudbina VG pročistača?

KRUNOSLAV VIŠIĆ, direktor VG Vodoopskrbe: Ne postoji opasnost od gubitka financiranja izgradnje pročistača EU sredstvima

Da li nam zbog kašnjenja radova na pročistaču prijeti opasnost da izgubimo ovu komponentu financiranja iz EU fondova?, upitao je vijećnik SDP-a Ozren Robić
DSC_1985

Vijećnik SDP-a Ozren Robić na današnjem Aktualnom satu goričkog Gradskog vijeća iskoristio je svoje pravo o postavljanju dva vijećnička pitanja. Tematika je bila Aglomeracija.

Kako je kazao Robić, fizička realizacija Aglomeracije u svim cjelinama je pri kraju, te je u tijeku faza tehničkih pregleda koji su preduvjet za uporabnu dozvolu.

-Kada je plan da će građani početi dobivati obavijesti o početku podnošenja zahtjeva za priključenje za sustav odvodnje? I da li postoji procjena broja domaćinstava koja će se prijaviti i dobiti priključak na sustav odvodnje. Hoće li budući da pročistač nije napravljen na priključak čekati još tri godine- upitao je Robić podsjetivši kako je u javnom savjetovanju novi, treći natječaj za pročistač.

-Znamo da on debelo kasni, što nije savršena situacija. Da li nam zbog tog kašnjenja prijeti opasnost da izgubimo ovu komponentu financiranja iz EU fondova?- drugo je pitanje SDP-ova vijećnika.

Odgovor mu je dao direktor VG Vodoopskrbe, Krunoslav Višić kazavši kako je rok za podnošenje zahtjeva za priključak do kraja 2023. godine.

-U obzir je pri tome uzeto koliko je mogućnost priključenja na postojeći uređaj, a sukladno tome i nakon izdanih uporabnih dozvola vidjet ćemo kojom ćemo dinamikom i koliko broj zahtjeva ćemo moći priključiti na sustav odvodnje- odgovorio je direktor Višić, koji je vjeruje kako će uskoro biti raspisan natječaj za izvođača radova na pročistaču.

-Ne postoji nikakva opasnost od gubitka financiranja, jer sami je uređaj prebačen u drugo operativno financijsko razdoblje- napomenuo je Višić.

Ostalo
Velika Gorica