KORONA PO ŽUPANIJAMA: Novi tjedan, nove brojke

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije svega jedna nova osoba pozitivna je na koronavirus. Novi slučaj zaraze registriran je na području Velike Gorice.

U Zagrebu je zaraza koronavirusom potvrđena kod tri nove osobe, oporavilo se devet bolesnika, a trenutno je u gradu 79 aktivnih slučajeva zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraženih osoba od koronavirusa.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom i to na području grada Grubišnog Polja.

U Karlovačkoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju je sedam pacijenata, dok je u samoizolaciji trenutno 110 osoba.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji jedan je novozaraženi, hospitalizirano je devet osoba, a trenutno je u samoizolaciji 305 stanovnika.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji nema novozaraženih. Trenutno je 21 osoba hospitalizirana, dok se u samoizolaciji nalaze njih 202 osobe.

Na području Virovitičko-podravske županije nije utvrđen nijedan slučaj zaraze koronavirusom, dok su na bolničkom liječenju četiri osobe te dvije u Zagrebu.

U Brodsko-posavskoj i susjednoj Požeško-slavonskoj županiji nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom.

DALMACIJA

Na području Šibensko-kninske županije nije potvrđen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Trenutno je aktivno 26 bolesnika, a na bolničkom liječenju je 14 osoba.

Zaraza koronavirusom potvrđena je za nove dvije osobe u Zadarskoj županiji, na liječenju je 14 bolesnika, a trenutno je aktivno 117 slučajeva zaraze.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavile su se četiri osobe. Na bolničkom liječenju su dva pacijenta, a u samoizolaciji 204 stanovnika.

Na području Splitsko-dalmatinske županije nema novozaraženih, a preminula je jedna osoba. Na bolničkom liječenju su 24 pacijenta, a u samoizolaciji 697 osoba.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom, a 347 osoba trenutno se nalazi u samoizolaciji.

Na području Ličko-senjske županije nije bilo novozaraženih covid infekcijom, oporavile su se dvije osobe, a aktivno je sedam bolesnika.

Zaraza koronavirusom potvrđena je jednoj osobi, a jedna je i umrla u Primorsko-goranskoj županiji. Ozdravilo je 12 osoba, a trenutno su aktivna 92 slučaja zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

Jedna je osoba umrla od posljedica zaraze koronavirusom, a nema novih zaraženih u Međimurskoj županiji. Oporavilo se pet osoba, a trenutno je aktivno 50 slučajeva zaraze.

U Varaždinskoj županiji troje je novozaraženih, a umrla je jedna osoba. Oporavile su se tri osobe, a trenutno je aktivno 58 bolesnika.

Na području Krapinsko-zagorske županije potvrđen je jedan novozaraženi, oporavile su se dvije osoba te je trenutno 20 aktivnih slučajeva zaraze.

Hrvatska