Koje kopačke odabrati?

Bez obzira na to jeste li povremeni igrač nogometa, amater ili pak profesionalac, dobro znate da su kvalitetne i odgovarajuće kopačke temelje dobre igre i odličnog rezultata.

U današnje vrijeme izbor kopački je nevjerojatan, a internetske trgovine, kao što je https://www.r-gol.com/hr nude pregršt različitih modela među kojima svatko može pronaći idealan za sebe.

Odabir kopačke na internetu, https://www.r-gol.com/hr/kopacke ne treba biti problematičan, pogotovo ako znate na kojem ćete ih terenu nositi.

Vrsta terena određuje vrstu kopačke

Kopačke s oznakom SG (soft ground) imaju čepove koji se mogu mijenjati kako biste mogli prilagoditi veličinu i količinu čepova, a namijenjene su mekoj prirodnoj podlozi, što su u većini slučajeva blatnjavi i mokri tereni.

Kopačke s oznakom FG (firm ground) najčešća su vrsta kopački, a imaju gumene čepove ugrađene u kopačku. Namijenjene su za čvrste terene, ali i za umjereno blatne terene.

Među najpoznatije modele za tvrde podloge zasigurno spadaju kopačke Nike, https://www.r-gol.com/hr/kopacke-nike-mercurial-tvrda-podloga. Odlična sposobnost prianjanja terenu, različite visine tenisice, ali i velik izbor dostupnih boja, omogućit će svakom igraču da pronađe par koji najbolje odgovara njegovim željama. Ove su kopačke dostupne u brojim veličinama, od onih za djecu pa sve do broja 46.

Nadalje, AG oznaka označava umjetnu travu (artificial ground) i kopačke s tom oznakom su namijenjene tome.

Na kraju, postoje i kopačke za unutarnje terene, a imaju naziv indoor. Najčešće imaju puno kratkih gumenih čepova. Kod ovih je kopački bitno da potplat ne ostavlja tragove boje, što je označeno napomenom „non marking sole“.

Kako odabrati idealnu veličinu kopačke?

Odrasli trebaju odabrati veličinu kopačke koja idealno odgovara veličini njihovog stopala, a8 pogotovo ako se odlučite za model od kože, možete biti sigurni da će se on prilagoditi obliku noge. Kada je riječ o veličini kopačke za djecu, tada je dobra ideja uzeti veličinu koja je za pola broja veća nego što je potrebno jer je dobro poznato da dječje stopalo jako brzo raste.