Kod para uzgajivača indijske konoplje iz Kloštar Ivanića pronađeno 2,2 kilograma marihuane

Zagrebački policajci prijavili su 47-godišnjaka i 40-godišnjakinju koji su u obiteljskoj kući u Kloštar Ivaniću izgradili priručni laboratorij za uzgoj indijske konoplje i u kojoj je pronađeno 2,2 kilograma marihuane za daljnju prodaju.

Policija tvrdi da je par tijekom 2019. u kući u Kloštar Ivaniću izgradio priručni laboratorij za uzgoj indijske konoplje s rasvjetom, ventilacijom, vlaženjem i navodnjavanjem, gdje su ilegalno bilje uzgajali sve do jučerašnjeg uhićenja. U tom laboratoriju su u plastičnim posudama uzgajali konoplju, brali cvjetne vrhove koje su sušili i tako dobivenu drogu vagali preciznom vagom i pakirali radi daljnje prodaje.

Temeljem naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici provedene su pretrage u kojima je pronađen priručni laboratorij, osam stabljika indijske konoplje, 2248 grama marihuane pakirane u paketiće te drugi predmeti povezani s proizvodnjom droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policajci su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu dostavili su Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.