Kako se riješiti mirisa ribe nakon kuhanja?
Prženje ili pečenje ribe često rezultira neugodnim mirisom koji se širi prostorom i zadržava satima nakon kuhanja.
Iako mnogima to nije velik problem, situacija može postati nezgodna ako se nakon brzinskog ručka morate spremiti za izlazak. Srećom, blogerica Ana iz Lozice podijelila je jednostavan trik na svojim društvenim mrežama koji će vam pomoći da zaboravite na taj neugodni miris, prenosi N1.
Sve što vam je potrebno za ovaj trik jest jabuka! Da, dobro ste pročitali. Ana je u kratkom videu objasnila kako ubacivanjem nekoliko komadića jabuke u ulje tijekom prženja možete neutralizirati intenzivan miris ribe. Jabuka ima sposobnost upijanja mirisa pa prostorija nakon kuhanja ostaje svježa i ugodna.
Ovaj trik oduševio je Anine pratiteljice, koje su potvrdile da stvarno djeluje. Neke su u komentarima otkrile da godinama koriste taj jednostavan trik, a nekima je bio pravo otkriće.