Kako se odlučiti za idealni set polica?

police-scaled

Postoje različite vrste polica od kojih svaka ima svoje jedinstvene značajke i upotrebu te se mogu koristiti za stvaranje prilagođenog skladišnog rješenja za bilo koju sobu u kući. Neovisno o tome je li Vaš interijer uređen minimalistički, tradicionalno ili hibridno, zasigurno ćete naći police koje će odgovarati Vašim potrebama.

Važni faktori za odabir police

Odabir savršene police za Vaš dom može biti problematičan, ali s malo planiranja i razmišljanja, pronaći ćete jedinicu koja ne samo da zadovoljava sve potrebe za skladištenjem, već i nadopunjuje estetiku prostora.

Prije odabira, razmislite o potrebama za skladištenjem i o predmetima koje želite pohraniti na spomenutu policu. Ako imate puno teških predmeta za pohraniti, razmislite o jedinici sa debljim stjenkama koje mogu podržati težinu.

Nadalje, razmislite o veličini sobe zato što velika polica može biti “šaka u oko” u maloj sobi, dok mala polica možda neće pružiti dovoljno prostora za pohranu u velikoj sobi. Izmjerite prostor koji imate na raspolaganju i odaberite jedinicu koja se dobro uklapa u te mjere.

Takođr, valja razmisliti o estetici jer dizajn i stil prostora određuju koja će se vrsta police uklopiti u određenu prostoriju. Staklene i metalne police najbolje se uklapaju u minimalistički uređene prostore, dok drvo pronalazi svoje mjesto u tradicionalnim i shabby-chich interjerima.

Na kraju, različite police su dostupne u različitim materijalima, uključujući drvo, metal, staklo i plastiku. Svaki materijal ima svoje prednosti i mane, pa razmislite koji će materijal najbolje odgovarati Vašim potrebama.

Kakve sve vrste polica postoje?

Postoji mnogo različitih vrsta polica koje su dostupne, svaka s vlastitim jedinstvenim značajkama i upotrebom. Neki od uobičajenih vrsta polica uključuju:

Zidne police su pričvršćene na zid i mogu se koristiti za pohranu stvari poput knjiga, okvira za slike i dekorativnih predmeta. Zidne police dolaze u različitim materijalima i stilovima, od modernog do tradicionalnog.

Kutne police su, kao što ime sugerira, dizajnirane kako bi se uklopile u kut sobe, iskorištavajući pritom inače neiskorišteni prostor. Kutne police su obično trokutaste i odličan su način da se naglasi specifični predmet ili nagrada.

Police po principu ljestvi imaju jedinstven, ljestvasti dizajn i mogu se nasloniti na zid. Često su napravljene od drva i popularna su izbor za dodavanje rustikalnog ili seoskog štiha u sobu.

Police u obliku kocke sastoje se od pojedinačnih kocki koje se mogu postaviti u različite konfiguracije. Često se koriste kao police za knjige ili za držanje manjih biljaka.

Staklene police su napravljene od stakla i često se koriste u kupaonicama ili kuhinjama za pohranu stvari poput ručnika ili posuđa. Oni su odličan način da se doda dotak elegante i sofisticiranosti u sobu, a istovremeno pružaju funkcionalni prostor za pohranu.

Police koje se mogu slagati su dizajnirane da se mogu poklapati jedna sa drugum, što omogućuje lakšu modularnost koja jamči više prostora za pohranu po potrebi.

Hrvatska
Sponzorirani sadržaj